По логиката на предишния ни кулинарен шедьовър, основните съставки и в този пак са... яйцата. Какво да ви кажем, наистина адски обичаме "децата на кокошките"! Затова гледаме редовно да си приготвяме с тях различни специалитети.
Та, закуската, която ви предлагаме да си направите и вие, отново е адски бърза и вкусна. Не се съмнявайте, че тя ще ви снабди със солидна доза протеин, ще ви засити добре и ще ви накара да си оближете пръстите от удоволствие.
Навихме ли ви да готвите? Ами, действайте тогава! Ще са ви нужни:
12 яйца (може и по-малко)
12 резенчета шунка
сол, червен и черен пипер
Допълнително готварско приспособление:
форма за печене на мъфини:
Начин на приготвяне:
Наредете парченцата шунка във всяка от формичките. Идеята е да образувате нещо като гнездо за яйцата, които ще се пекат в тях. За целта, резенчетата ви не трябва да са нито много тънки, нито много дебели. Освен шунка, спокойно може да експериментирате и с друг вид месо – например, с бекон.
После счупете яйцата в своеобразните им къщички, поръсете ги със сол, черен и червен пипер. Накрая сложете яйчените мъфини да се пекат във фурната на 180-200 градуса, за около 20 минути.
Важно: печенето може да ви отнеме и повече време, зависимост от месото, което сте избрали.
И това е = ) Добър апетит!
Добави коментар