Брънч е онова божествено нещо, което може да се случи единствено в събота и неделя, когато не ставаме от леглото в 7:30 ч., не бързаме за никъде и нямаме работа, която би могла да ни попречи да погълнем известни количества шампанско заедно с кафето.
Заведенията предлагат какво-ли-не в брънч менютата си, но да приготвиш всичко вкъщи без съмнение е трудоемка задача, а часовете прекарани в кухнята някак ни лишават от безгрижието на уикенда. Затова вместо да пържите яйца и палачинки, да печете кроасани и мъфини и да се измъчвате, пробвайте следната рецепта. "Слънчев брънч" може да ви се стори като не особено изискано ястие, но пък е здравословно, вкусно и бързо. А става и за вечеря. Толкова много плюсове.
За 2 порции са ни необходими:
1 глава ситно нарязан лук
2 настъргани картофа
1 ситно нарязана скилидка чесън
масло/зехтин по избор
2-3 яйца
настъргано жълто сирене по избор
1 зелена чушка
1 домат
няколко стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Следвайте внимателно инструкциите:
Ставаме не по-рано от 11 часа в някой от предстоящите блажено слънчеви и бавно затоплящи се почивни дни. По възможност сме наспани, без махмурлук, щастливи и с компания.
Загряваме мазнината в голям тиган и слагаме вътре лука, картофите и чесъна, като ги оставяме да се запържат, докато видът им коренно се промени. Добавяме и подправките.
В това време включваме фурната на 200 градуса и нарязваме на дребно чушката, домата и магданоза. Намазваме дъното на тавичка по избор с малко мазнина, прехвърляме в нея съдържанието на тигана и чукваме отгоре яйцата.
Малко преди финалния момент поръсваме с настърганото сирене и печем, докато не ни се стори съвсем готово. Не би трябвало да са необходими повече от 20 минути.
След като извадим ястието от фурната, разпределяме отгоре зеленчуците. Резултатът е почти толкова красив, колкото е вкусен.
Добави коментар