Слънчев брънч

Как да озарим и овкусим почивните дни
Слънчев брънч

Брънч е онова божествено нещо, което може да се случи единствено в събота и неделя, когато не ставаме от леглото в 7:30 ч., не бързаме за никъде и нямаме работа, която би могла да ни попречи да погълнем известни количества шампанско заедно с кафето.

Заведенията предлагат какво-ли-не в брънч менютата си, но да приготвиш всичко вкъщи без съмнение е трудоемка задача, а часовете прекарани в кухнята някак ни лишават от безгрижието на уикенда. Затова вместо да пържите яйца и палачинки, да печете кроасани и мъфини и да се измъчвате, пробвайте следната рецепта. "Слънчев брънч" може да ви се стори като не особено изискано ястие, но пък е здравословно, вкусно и бързо. А става и за вечеря. Толкова много плюсове.

За 2 порции са ни необходими:

1 глава ситно нарязан лук

2 настъргани картофа

1 ситно нарязана скилидка чесън

масло/зехтин по избор

2-3 яйца

настъргано жълто сирене по избор

1 зелена чушка

1 домат

няколко стръка магданоз

сол и черен пипер на вкус 

Следвайте внимателно инструкциите:

Ставаме не по-рано от 11 часа в някой от предстоящите блажено слънчеви и бавно затоплящи се почивни дни. По възможност сме наспани, без махмурлук, щастливи и с компания.

Загряваме мазнината в голям тиган и слагаме вътре лука, картофите и чесъна, като ги оставяме да се запържат, докато видът им коренно се промени. Добавяме и подправките.

В това време включваме фурната на 200 градуса и нарязваме на дребно чушката, домата и магданоза. Намазваме дъното на тавичка по избор с малко мазнина, прехвърляме в нея съдържанието на тигана и чукваме отгоре яйцата.

Малко преди финалния момент поръсваме с настърганото сирене и печем, докато не ни се стори съвсем готово. Не би трябвало да са необходими повече от 20 минути.

След като извадим ястието от фурната, разпределяме отгоре зеленчуците. Резултатът е почти толкова красив, колкото е вкусен.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април