Плодов паун за празника

От грозде, круша боровинки и още нещо
Плодов паун за празника

Ех, какъв хубав ден е 15-ти август! Днес празнуваме един от най-големите християнски празници – Успение Богородично. Смята се, че на тази дата Божията майка е напуснала земния живот, за да отиде на небето при сина си.

Тази вечер могат да почерпят всички, които се казват Мария, Мариана, Мара, Маша, Мариан и т. н. Списъкът с именниците с буквата "М" е дълъг, така че не се притеснявайте и вие да попаднете в него :) Обаче на трапезата задължително сложете диня и грозде, както повелява традицията.

А тъй като напоследък ви затрупахме с динени предложения, сега възнамеряваме да ви покажем как да поднесете гроздето. Е, направете си от него паун като този на снимката. Как ли?

Ами, ей така:

Използвайте половин круша за тялото му. Около нея наредете три-четири реда зърна от зелено или червено грозде. Отгоре им декорирайте и две редици боровинки.

Крачетата може да направите от две тънки ивички морков, а нослето – пак от морков, изрязан под формата на мини триъгълник. Очите биха могли да бъдат две точици от съвсем ситно нарязани боровинки, например.

inm.com

И ето го – наперен, усмихнат, чудесен.... паун. Абсолютно готов да бъда разпердушинен безмилостно. Не бързайте да го пренасяте в жертва обаче. Преди това го снимайте и ни го покажете, за да видим колко красив се е получил.

Желаем ви прекрасна вечер, прекарана в компанията на близки и приятели. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май