Пилешко с мед и кола ала div.bg

Или как модифицирахме най-лесната рецепта за вечеря :)
Пилешко с мед и кола ала div.bg

Жените в екипа ни, които преобладават като численост, категорично твърдят, че мъж в кухнята е крайно сексапилно явление. Има нещо много провокиращо, мъжествено, но и мило в подобна картинка, не мислите ли?

А колегата Георги Тотев от любимия ни мъжки сайт div.bg, не само ни даде храна за размисъл, но и добра идея за нов екперимент в кухнята. Да, нов, защото, признаваме си!, не бяхме пробвали комбинацията от кола, мед и соев сос в приготвянето на месо, а експеримент, защото изобщо не признаваме пилешките крилца за месо, но това е тема на следващ материал ;)

Та, решихме да импровизираме с друга част на популярната птица – бутчетата. Те са идеални за целта, защото ще се глазират, за разлика от късчета бяло месо, освен това са сочни и вкусни. А ако ви притеснява здравословната стойност на микса в соса, ще ви успокоим, че количеството им е прилично малко и няма да се отрази катастрофално на режима ви на хранене.

Ето и необходимите продукти в нашия вариант:

4 средно големи пържоли от пилешки бутчета, с общо тегло около 1 килограм

125 мл соев сос (пробвахме с такъв, който има по-ниско съдържание на сол)

1 с. л. мед

250 мл кола

Допълнителни аксесоари:

тава с подходящ размер

фолио, с което да я покриете

Приготвянето наистина е лесно и бързо:

Измитите пържолки подредете в подходящ съд за печене. Ако са прекалено дебели, ги начукайте малко, иначе ще се пекат цяла вечност, като едновременно с това ще ухаят нечовешки...

В купа с необходимия обем изсипете колата, а към нея добавете половината соев сос и меда. Разбъркайте до пълното им смесване, след което наистина тествайте с език – ако сосът е твърде сладък, добавете малко соев сос, а ако е твърде солен - още малко мед ще му дойде добре.

Залейте с получената смес пържолите и покрийте тавата с фолио. Сложете във фурната, загрята предварително до 200оС, и изчакайте 30-40 минути. щом сосът заври, а месото е почти готово, махнете фолиото, за да се запече месото и да добие изкусителен златист тен.

Получавате 4 порции в нашия случай, които обаче препоръчваме да гарнирате с домашно приготвени вкусотии, а не с полуготово пюре като господин Тотев :) Ние лично си забъркахме и пюре, и задушихме малко броколи и моркови, а резултатът наистина беше хранителен :) Ох, добре, че наближава време за обяд...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май