Пикник идеи: хапки с колбас

Правят се бързо и лесно, съхраняват се по същия начин и имат здравословен вариант
Пикник идеи: хапки с колбас

Най-важното

Винаги можете да замените колбасите със смляно пилешко месо (от гърдите) или с кайма, приготвена по ваше усмотрение.Така рецептата ще стане съвсем здравословна, а хапките се превръщат в прекрасна закуска.

В този случай обаче първо задушете месото, а после прибавете гъбите, за да може то да се сготви със сигурност.

Ако си падате по разкоша, винаги можете да добавите и малко сирене в цялата смес или да поръсите почти готовите хапки с настърган пармезан или сусам.

Изобщо не ни интересуват дъждовните облаци над София и някои други градове в страната! Напук на сърдития юли, ние планираме пикник този уикенд, тъй като пропуснахме морския бряг :( И ще си го осъществим, дори и да чакаме часове за 60 слънчеви минути на открито!

По този повод ви предлагаме една рецепта за бързи солени хапки, които можете да разнасяте със себе си по паркове и поляни, без да се притеснявате, че ще загубят вкусовите си качества.

Ето и необходимите продукти за 16-20 хапки:

450 грама мек колбас, наденица или кренвирши

450 грама готово бутер тесто

100 грама гъби по избор, нарязани на дребно

30 грама масло

1 яйце, разбито

по 1 супена лъжица Табаско и Уорчестър сос

1 супена лъжица суха мащерка

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В подходящ тиган разтопете маслото и задушете гъбите, докато омекнат. Изсипете ги в голяма купа и добавете към тях двата вида сос, мащерката и колбасите, нарязани на дребно. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре до пълното им смесване.

Разстелете тестото върху подходяща повърхност и нарежете всяка кора на два по-малки правоъгълника. В средата на по-малките парчета тесто разпределете ивица от месната смес. Намажете единия ръб с разбитото яйце, навийте на руло и притиснете двете ръбчета с яйцето, за да залепнат добре.

Нарежете полученото руло на парчета с около 2-3 сантиметра широчина всяко. Подредете мини-рулцата в леко намазнена тавичка и запечете в предварително загрята фурна с температура от около 200 градуса. Хапките са готови след около 15-20 минути или щом станат златисти и хрупкави, а месната им сърцевина е добре изпечена.

Изчакайте да изстинат, след което преместете в плетена купа, хартиена торба или друга подходяща за пренасяне опаковка и сте готови с част от пикник менюто си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април