Перфектната закуска в сряда сутрин: банана-манана

За събуждане, по-сладко от шоколад
Перфектната закуска в сряда сутрин: банана-манана

Кокос, канела и черен шоколад, нежно затоплени в прегръдката на тигана. О, да! Ще се влюбите в тази закуска, не се съмнявайте.

А, за да я приготвите, са нужни минимални усилия и само 10 минути време. Тук влизат от процедурата по внимателното обелване на плодовете до последвалото изкусително разтапяне на шоколада в устата.

Усещате ли този аромат на банани? Той е по-събуждащ дори от чаша силно кафе. Да не говорим, че канелата може буквално да ви пренесе в друго измерение. Началото на деня наистина обещава да се окаже по-сладко от шоколад.

От гледна точка на полезността, знаете, че бананите отдавна поддържат славата си на суперплод. В тях има калий, магнезий, желязо и фосфор. Съдържат също и триптофан – важна аминокиселина с доказано антиоксидантно действие. Като ги комбинирате с черен шоколад, забърквате сигурен лек срещу депресията, макар че, надяваме се, не се будите намръщени, нали?

Кокосът пък е богат на магнезий, но също така и доста калоричен – 100 грама съдържат близо 354 калории. Бъдете сигурни, че тази закуска ще ви снабди с цялата енергия, от която имате нужда до обяд.

Готови ли сте да разберете рецептата? Ето и необходимите продукти, които ще ви трябват, за да приготвите този вкусен десерт (за две порции):

  • 15 грама масло

  • 45 грама настърган кокос

  • 30 грама кафява захар

  • 1 супена лъжица канела

  • 4 банана, обелени и нарязани на парченца

  • шепа пръчици от черен шоколад

Направете сутринта си хубава ето така:

Най-напред сложете тиган на котлона и загрейте маслото в него. Добавете кокоса, като продължавате да бъркате интензивно за 3-4 минути. В противен случай рискувате да изгорите кулинарното си произведение. А не искате, нали?

После добавете захарта и канелата и продължавайте да бъркате.

Когато захарта се разтопи и се смеси хубаво с кокосовия микс, изсипете нарязаните банани. Изключете котлона и продължете да бъркате за още няколко минути.

Прехвърлете ароматната смес в купа и я поръсете с шоколадовите пръчици. Поднесете по този начин на любимия/любимата и той/тя ще ви обича поне до края на седмицата.

Е, това е изкушението, с което ви предлагаме да съгрешите утре. Искрено ви желаем утрин, по-сладка от шоколад, с дъх на канела и нежна любов.

Защото... кой не мечтае да се събужда така? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април