Няма да ви готвя днес – ваш ред е да се изявявате в кухнята :) Изберете си лесна рецепта от нашата виртуална готварска книга и я реализирайте. Знам, че можете. Знам, че ще ви хареса!
Междувременно, за да поощря кулинарните ви амбиции, все пак ще ви почерпя с този вкусен ордьовър. Намеренията ми са подмолни: ще ви накарам още повече да огладнеете и ще стимулирам нуждата ви в най-скоро време да си приготвите нещичко.
И така! Всичко, което ми е нужно, за да ви изкуша, е:
12 броя фурми
12 малки парченца твърдо овче или краве сирене
12 резенчета бекон
червен пипер (или всяка друга пикантна подправка по ваш избор)
Магията е следната: Най напред, с помощта на малък нож внимателно отстранявам костилките на фурмите и слагам вътре сиренцата. После увивам току-що изкормените и повторно напълнени сладуранки с бекона, който предварително овкусявам с малко червен пипер. За да не се разголват неприлично хапките, закопчавам "дрешката" им с клечка за зъби, забучена в коремчетата им :)
Готовите фурми нареждам върху хартия за печене в тавичка и по този начин ги слагам в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Ще ги пека за около 6 минути, докато хванат кафява коричка. После ще ги обърна и от другата страна за още 6 мин., по същия повод. Когато преценя, че са станали, ще ги измъкна от фурната, ще ги охладя и ще ви ги сервирам с усмивка.
Е, какъв специалитет избрахте да съчините тази вечер?
Добави коментар