Перфектен ордьовър

Апетитни хапки от...
Перфектен ордьовър

Няма да ви готвя днес – ваш ред е да се изявявате в кухнята :) Изберете си лесна рецепта от нашата виртуална готварска книга и я реализирайте. Знам, че можете. Знам, че ще ви хареса!

Междувременно, за да поощря кулинарните ви амбиции, все пак ще ви почерпя с този вкусен ордьовър. Намеренията ми са подмолни: ще ви накарам още повече да огладнеете и ще стимулирам нуждата ви в най-скоро време да си приготвите нещичко.

И така! Всичко, което ми е нужно, за да ви изкуша, е:

12 броя фурми

12 малки парченца твърдо овче или краве сирене

12 резенчета бекон

червен пипер (или всяка друга пикантна подправка по ваш избор) 

Магията е следната: Най напред, с помощта на малък нож внимателно отстранявам костилките на фурмите и слагам вътре сиренцата. После увивам току-що изкормените и повторно напълнени сладуранки с бекона, който предварително овкусявам с малко червен пипер. За да не се разголват неприлично хапките, закопчавам "дрешката" им с клечка за зъби, забучена в коремчетата им :) 

Готовите фурми нареждам върху хартия за печене в тавичка и по този начин ги слагам в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Ще ги пека за около 6 минути, докато хванат кафява коричка. После ще ги обърна и от другата страна за още 6 мин., по същия повод. Когато преценя, че са станали, ще ги измъкна от фурната, ще ги охладя и ще ви ги сервирам с усмивка.

Е, какъв специалитет избрахте да съчините тази вечер? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 30.09.2012 | 14:15
    С какъв алкохол върви този ордьовър?
  • 1
    от Не е посочен | 26.09.2012 | 17:05
    Ха каква изненада! Преди седмица, бяхме поканени на сватба. И точно този ПЕРФЕКТЕН ОРДЬОВЪР ни бе поднесен за аператива. С леко "колебание" си взех едно и после ... после чаках всеки път момичето да мине покрай мен, та да си взема още две :) Наистина са мноого вкусни, и ми беше любопитно как са ги направили. Е сега казвам ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за рецептата. Дано си ги направим някой ден, и още по-голямо дано да станат така вкусни, както ги помня!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април