Казвам се Кирил и бих искал да направя едно признание: Отвратителен месоядец съм! Вродено ми е и мисля, че нищо не може да се направи по въпроса. По принцип проблемът ми е толкова сериозен, че когато в ястието ми няма месо, независимо от погълнатите количества, аз си оставам гладен. Покажете ми безмесна гозба и аз ще ви покажа гарнитура и физиономия на пренебрежение.
Казвам се Кирил и бих искал да направя още едно признание: Когато Антония Вичева приготви в мое присъствие настоящото блюдо, нещо в мен се пречупи. Вярвам, че това нещо е било месоядният ми ген, тъй като в продължение на няколко дни след това трябваше да посещавам специалист, за да си възвърна старите навици. Вече съм далеч по-добре, но споменът за патладжанените рулца все още намира начин да изплува в затормозеното ми съзнание и лечението е само едно. Сега ще споделя с вас рецептата.
Необходими продукти за 4 порции:
-
2 големи патладжана
-
1 връзка пресен лук, накълцан наситно
- 800 гр спанак, цели листа или накълцани наедро
-
100 гр гъби (в случая култивирана печурка), накълцани наедро
-
2 големи моркова, настъргани
-
пресен джоджен, накълцан
-
2 червени чушки, нарязани на кубчета
-
черен пипер, млян
-
сол
-
кориандър, млян
-
студено-пресован зехтин
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на тънки филийки по дължина и се осоляват, за да се оттече горчивият сок от кората. Престояват около 30 минути и се изплакват. После леко се намасляват със зехтин и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се запекат и омекнат.
Плънката се приготвя, като в зехтин се задушават морковите и пресният лук. После се добавят нарязаните гъби. Като са готови, се слагат чушките и малко след тях - спанакът и подправките. Бърка се около 2-3 минути, след което време чушките би трябвало да са омекнали, но все още хрупкави.
Патладжанените филийки се покриват с плънка и после се завиват на руло.
Казвам се Кирил и отивам за патладжани. Съветвам ви да направите същото.
Добави коментар