Кулинарен трик: да обелим твърдо свареното яйце

По най-фасулския начин :)
Кулинарен трик: да обелим твърдо свареното яйце

Най-важното

Надникнете в този материал, за да разберете защо яйцата са яйцевидни :) 

Яйчена салата. Няма да крия, че тя е едно от любимите ми ястия – обожавам я! Освен, че е изключително вкусна и засищаща, приготвянето ѝ не отнема много време и никак не е сложно.

Всъщност, ако трябва да бъда честна, най-трудното в кулинарната реализация на този специалитет, е самото белене на яйцата. Тъй като в конкретния случай те трябва да бъдат твърдо сварени, черупката им често се отстранява доста бавно и мъчно, особено ако са хипер пресни. 

Днес обаче попаднах на един доста интересен трик, който, струва ми се, ще улесни всички кулинари-аматьори, които, подобно на мен, са влюбени в "неродените деца" на кокошката. Любопитната препоръка открих в забавния блог NoBiggie, воден от симпатичната американка Ками. Същата обича да готви и да изработва различни забавни неща с ръцете си.

Та, ето какво предлага сладураната:

След като се свари, яйцето се охлажда и, с помощта на остър нож, се разполовява, още докато е с черупката. После всяка половинка се измъква от своеобразното ѝ гнездо с лъжица. И толкова.

NoBiggie

Признавам си, че днес нямах време да изпробвам въпросния метод, но някакси усещам, че ще ми свърши перфектна работа.

Вие също може да тествате полезността му и, освен това, задължително реализирайте ето тази рецепта за яйчена салата. Обещавам ви - тя ще ви накара да си оближете пръстите! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 5
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 5
    от Не е посочен | 26.05.2012 | 15:39
    Отговор на коментар #1 от : правилно и аз така процедирам
  • 4
    от Не е посочен | 26.05.2012 | 15:38
    има и друг лесен начин последната минута преди да се сварят се слага сол аз така правя и се белят много лесно пресни или не солта помага
  • 3
    от Не е посочен | 26.05.2012 | 15:17
    Отговор на коментар #2 от : Да, аз също ги "попарвам" със студена вода.При разрязването не се ли смачква малко кокото? Най-добре е да се залее със студена вода, така после и по-малко пари, ако се белят веднага.
  • 2
    от Не е посочен | 24.05.2012 | 23:36
    За да се обелят лесно яйцата,трябва веднага след като ги сварим да ги полеем със студена вода и...готово - лесно ще се обелят!
  • 1
    от Не е посочен | 22.05.2012 | 21:27
    Аз слагам щипка сол или две във водата,докато яйцата се варят. След това е лесно,белят се от раз.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април