Това таратор ли е, или не – спорно е. Може би е полу-таратор, защото съдържа повече от половината съставки на класическия си събрат, но пък в него няма мляко. Рецептата за напитката знам от баба си, която ми е разказвала, че жътварският таратор бил най-доброто средство за разхлаждане на нивата. Е, сега е мой ред да запозная и вас с него :)
Ето и нужните продукти за двамина ожаднели:
-
1 голяма краставица
-
2-3 скилидки чесън (може и повече)
-
няколко стръка копър
-
оцет и сол на вкус
-
600-700 мл вода
Правили сте таратор стотици пъти, затова няма да ви обяснявам на каква обработка подлежат съставките. Честно казано, през последните дни си приготвям жътварски таратор, в който се мъдрят само краставица, вода, оцет и сол. Този вариант е напълно съвършен, ако наистина целите да разхладите сухото си гърло.
Желая ви приятни и прохладни летни дни!
Добави коментар