Едноминутният ленен мъфин

Имате ли 60 секунди да похапнете вкусно и здравословно?
Едноминутният ленен мъфин

Ако си мислите, че всичкият "фаст фууд" на този свят е вреден, много сериозно сте се объркали. Пак толкова сте се объркали, ако вярвате, че всичката здравословната храна е с вкус на подметка и отнема изключително много от ценното време на хората.

Доказателство за това е настоящата рецепта, която със сигурност разполага с потенциала да ви стане любима закуска в познатото на всички ни състояние, известно още като "Подяволитепаксеуспах!!!".

Необходими продукти за 1 брой:

  • 45 гр. смляно ленено семе (за целта можете да използвате кухненски робот или кафемелачка)

  • ½ чаена лъжичка бакпулвер

  • 2 чаени лъжички канела

  • 1 чаена лъжичка кафява захар

  • 1 разбито яйце

  • 1 чаена лъжичка масло

Начин на приготвяне:

Смесете всички сухи съставки. Към тях добавете разтопеното масло и яйцето и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Изсипете сместа в достатъчно голяма чаша. Паркирайте чашата в микровълнова фурна и печете на най-висока степен в продължение на 60 секунди. Дайте шанс на получения мъфин да поизстине, след което сами знаете как да постъпите с него.

В случай, че представлява интерес за вас, току-що изядохте 290 калории под формата на 22 гр. мазнини (от които близо 4.5 гр са Омега-3 алфа-линоленова киселина), 15 гр въглехидрати (от които 11 гр са фибри) и 12 гр протеин.

Очевидно, това е доста базова рецепта. Ако разполагате с достатъчно време и въображение, бихте могли да разработите много други нейни варианти, които да отговарят на настроението и личните ви предпочитания. Всякакви семена и ядки биха били чудесно допълнение. Няма да сбъркате и с горски плодове по ваш избор. Какао и кокосови стърготини също ни се струват добра идея.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май