Динено-доматена салата със синьо сирене

Марк Битман знае как да предизвика небцето и ентусиазма ви
Динено-доматена салата със синьо сирене

Видите ли веднъж как Марк Битман готви и говори за храна, никога повече няма да бъдете същите. Човекът те кара да се чувстваш, сякаш кулинарното изкуство е най-естественото и интуитивно нещо на този свят, а думите му са по-магнетични и от самото ястие. Всяка негова рецепта иска да бъде направена от вас. Отново и отново. Искрено завиждам на тези, които все още не го познават, защото първата среща е най-очарователна.

След като тази седмица Краси писа за доматите и за динята, смятам, че е повече от логично рецептата, с която ще ви представя чичо Битман, да включва и двата плода, плюс още нещичко за разкош. Но за да не акумулирам излишно напрежение, започвам да изреждам продуктите:

  • диня, нарязана на кубчета

  • чери домати, разполовени

  • синьо сирене, натрошено

  • магданоз, нарязан наситно

  • зелен лук, нарязан наситно

  • лют червен пипер

  • зехтин

  • балсамов оцет

  • сол на вкус

Както виждате, количествата не са изрично упоменати, защото Марк Битман готви така, както готви всеки един от нас – либерално и според личния си вкус.

Начин на приготвяне:

Внимание! Смесете всички съставки в купа! Толкоз. Няма да ви лиша от удоволствието да видите как го прави автора на тази рецепта, разбира се. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май