Динен шейк

За тонус и добро настроение през целия ден
Динен шейк

Всички знаем колко полезна може да бъде динята и какъв стимулиращ ефект оказва тя върху нас, нали? :) Някои специалисти по спортно хранене съветват трениращите да включват сочния плод в менюто си, тъй като той снабдява организма със значително количество азотен оксид от цитрулин, въглехидрати, минерали и вода. Но не е необходимо да сме професионални спортисти, за да хапваме диня по всяко време, под всякаква форма (резени, кубчета, коктейли) и във всевъзможни комбинации (със сирене, мед, други плодове).

И ако често се питате как да направите междинната си закуска по-интересна и разнообразна, хвърлете един поглед на идеята ни за неустоим динен шейк, който перфектно тонизира и охлажда тялото в летните жеги! :)

Преди да продължим, само ще припомним, че е добре меката част на динята да се изрязва много дълбоко, максимално близо до кората, тъй като именно там се съдържа цитрулинът

А ето и обещаните необходими продукти:

300 гр нарязана (заедно с бялата част от подкорието) узряла диня

1 супена лъжица мед

1 супена лъжица ситно нарязан джоджен

100 грама кисело мляко (може и обезмаслено)

щипка канела

лед (на кубчета или натрошен)

Как да приготвим шейка?

Продуктите се изсипват в блендер и се разбиват добре. Получената смес се излива във висока чаша и се добавя ледът. По желание може да поръсите с кокосови стърготини или да украсите ръба на чашата с парче плод или стръкче мента. Воала!

Така приготвен, шейкът има следния състав: 384 калории, 13 грама протеин, 80 грама въглехидрати, 1-4 грама мазнини (в зависимост от маслеността на млякото), 1 грам фибри, достатъчно магнезий, натрий и калий.

А сега тържествувайте, защото е време да се насладите на плодовия еликсир! Ако все пак дозата ви се стори недостатъчна или пък искате да споделите напитката с приятел, просто удвоете (утроете и т.н) вълшебните съставки. Това ще свърши работа! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май