Знае се, че тази салата иде от Русия. Не знам обаче дали знаете, че както повечето ястия, тя се подвизава из трапезите в няколко разновидности. Но и да знаете, и да не знаете, един герой от текущ телевизията български сериал просто би ви отвърнал: "М-м, както и да е." Защото сега ще ви осведомим как НИЕ приготвяме винегрет. А пък ако и вие го приготвяте така, имате много поздрави от нашата маса!
Та, НИЕ приготвяме много винегрет. За празници, за огромни компании. В зависимост от плътността на седянката обаче, вие ще подберете подходящото количество от следните продукти. Целта е те да се балансират пълноценно, за да се получи сладко-кисел, млечно-зеленчуков вкус. Все пак, тук ще ви предложим необходими продукти за едно семейно похапване.
-
5-6 средно големи картофа
-
2 средно големи глави червено цвекло
-
5-6 кисели краставички
-
1 глава червен лук
-
зехтин
-
винен оцет
-
горчица
-
майонеза
-
прясно мляко
-
сол
-
каперси (по желание)
Сварете картофите и цвеклото, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Към тази идилия прибавете и нарязаните на ситни кубчета кисели краставички.
Прибавете лука, който също е добре да наситните. Сложете на вкус от майонезата, горчицата (за второто – може и от зърнистата горчица със синап), зехтина, оцета и солта. После залейте с прясното мляко – използвайте толкова, че да попият добре картофите, но без да се получава млечен сос отдолу. Разбъркайте хубаво!
Украсете с каперси, а защо не с маслини и малко магданоз? И сте готови! Колко вкусно се получи, драги приятели?
Добави коментар