Винегрет по български

Защото по някакъв странен начин ще обикнете всичко, което е вътре...
Винегрет по български

Знае се, че тази салата иде от Русия. Не знам обаче дали знаете, че както повечето ястия, тя се подвизава из трапезите в няколко разновидности. Но и да знаете, и да не знаете, един герой от текущ телевизията български сериал просто би ви отвърнал: "М-м, както и да е." Защото сега ще ви осведомим как НИЕ приготвяме винегрет. А пък ако и вие го приготвяте така, имате много поздрави от нашата маса!

Та, НИЕ приготвяме много винегрет. За празници, за огромни компании. В зависимост от плътността на седянката обаче, вие ще подберете подходящото количество от следните продукти. Целта е те да се балансират пълноценно, за да се получи сладко-кисел, млечно-зеленчуков вкус. Все пак, тук ще ви предложим необходими продукти за едно семейно похапване.

  • 5-6 средно големи картофа

  • 2 средно големи глави червено цвекло

  • 5-6 кисели краставички

  • 1 глава червен лук

  • зехтин

  • винен оцет

  • горчица

  • майонеза

  • прясно мляко

  • сол

  • каперси (по желание)

Сварете картофите и цвеклото, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Към тази идилия прибавете и нарязаните на ситни кубчета кисели краставички.

Прибавете лука, който също е добре да наситните. Сложете на вкус от майонезата, горчицата (за второто – може и от зърнистата горчица със синап), зехтина, оцета и солта. После залейте с прясното мляко – използвайте толкова, че да попият добре картофите, но без да се получава млечен сос отдолу. Разбъркайте хубаво!

Украсете с каперси, а защо не с маслини и малко магданоз? И сте готови! Колко вкусно се получи, драги приятели?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април