Бърза закуска: Ябълков шейк

Идеалният старт на деня - приготвя се бързо, здравословна е и доста вкусна
Бърза закуска: Ябълков шейк

Правилният старт на деня определено има значение за развитието му впоследствие и това го знаем от личен опит. С настъпването на пролетта определено сме на вълна "плодове и зеленчуци" и не се сещаме за по-свежо начало на работния си ден.

В този ред на мисли ще ви предложим серия от шейкове за ароматен и питателен старт на деня. Те се приготвят бързо – изискват минимална подготовка и почти никаква обработка, така че нямате иоправдание да пропускате закуската.

За първата рецепта се нуждаете от следните продукти:

1 средно голяма към голяма ябълка, обелена и нарязана на кубчета

125 милилитра мляко (между 1,5 и 3,6% масленост)

170 грама кисело мляко (около 2% масленост)

1 супена лъжица ленено масло (може да се замени с фъстъчено или такова от кашу, които обаче не са популярни у нас)

1 доза суроватъчен протеин на прах (по избор)

шепа лед

Начин на приготвяне:

Смесете всичко в блендер и разбийте добре до получаването на гладка и гъста смес. Изсипете в подходяща чаша и консумирайте с лъжица. Ако предпочитате по-течна консистенция, добавете повече лед. В получената доза се съдържат между 360 и 450 калории, което е напълно приемливо дори за закуска по време на диета.

Протеинът на прах не е задължителен, но със сигурност повишава хранителния баланс на шейка, а както може би знаете, именно белтъчините засищат за най-продължително време.

Можете да замените ябълката с банан, манго или круша, но във всички случаи ще се промени калорийното съдържание на получения шейк.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май