Блини с кисело мляко (бърза рецепта)

Блини с кисело мляко (бърза рецепта)

Блините са традиционно руско ястие, което представлява вид палачинки. Те могат да бъдат приготвени от пшенично или елдено брашно и често се сервират с различни гарнитури като заквасена сметана, масло, хайвер, пушени риби и други. Блините са изключително популярни в Русия и често се свързват с празника Масленица, който е руски народен празник, отбелязващ края на зимата и началото на пролетта. Те са символ на слънцето заради кръглата си форма и златистия цвят.

Блините могат да бъдат както сладки, така и солени, в зависимост от начинката и личните предпочитания.

Също така, в Русия има множество регионални вариации на блините. В различните региони на Русия, блините могат да се различават по размер, дебелина и начин на поднасяне.

Например, в някои части на Русия, блините са много тънки и се поднасят като роло с различни плънки. В други региони, те могат да бъдат по-дебели и да се ядат като основно ястие със солени добавки.

Ето как руснаците пахапат тези плачинки:

  • Традиционни руски блини с хайвер - мерен или червен: Блини, поднесени със засвасена сметана и хайвер, което е класическа комбинация.
  • Блини с пушена сьомга и крема сирене: Тънки блини, с плънка от пушена сьомга, крема сирене и малко копър.
  • Домашно приготвени блини със сладко от ягоди: Тънки и меки блини, сервирани с домашно сладко от ягоди.

 

От хилядите рецепти от Novinite.bg подбрахме една на основата на кисело мляко. Тестото се приготвя ързо и лесно, а резултатът е неизменно перфектен.

Ето я:

Съставки:

  • 2 чаени чаши кисело мляко (1 кофичка)
  • 1 чаена чаша вода (100-120 мл)
  • 2 чаени чаши брашно (220 - 250 гр.)
  • 2 яйца
  • 1 супена лъжица захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка хлебна сода (може и 1 пакетче бакпулвер)
  • 2 супени лъжици краве масло (или олио)

Инструкции:

  1. Разбийте яйцата
  2. Разбъркайте киселото мляко със содата и добавете водата към тях.
  3. След това добавете яйцата и разбийте всичко заедно.
  4. Добавете пресято брашното и захарта и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  5. По желание може да добавите ванилия или друг аромат.
  6. Сгорещете тиган и го намажете с малко парче краве масло.
  7. Изсипете малка част от сместа, така че да се покрие тигана с тънък пласт от сместа.
  8. След като палачинката се изпече от едната страна, обърнете от другата (окол 2-3 минути за всяка страна в замисимост от желаната дебелина)
  9. Нареждайте готовите блини в чиния, като всяка палачинка намажете с малко краве масло.
ключови думи:
блини

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември