Баница за кралски особи

Защото задоволява кулинарните капризи и на най-разглезените!
Баница за кралски особи

Ех, този Стефановден наистина се превърна в празник! Благодарение на една благородничка, която погали сетивата ни със зеленчуково-месен аромат, плътен вкус и масълце, запратено до най-сухите краища на Царство-баничарство. Поканихме я у дома, а тя... ни омая с чара си. Позволете да споделим светлината й с вас. И не се плашете. Макар че тя има изтънчен произход, материализирането й е непринудено и лесно. Опитайте сами, като се заредите с:

  • 500 гр кайма

  • 1 пакет кори за баница

  • 1 стрък праз лук

  • 300 гр печурки

  • 125 гр масло

  • сол

  • смлян черен пипер

  • кимион

  • риган

Руслана РусеваНарежете на ситно праза и гъбите. Омесете каймата със солта и останалите подправки. След това запържете зеленчуците. Към тях добавете каймата и я разбърквайте на огъня, докато не промени цвета си към бледокафяво. Внимавайте обаче да не я изсушите, като я задържите твърде дълго на силна температура.

Най-сетне разтопете маслото, с което ще намажете тавата за печене и самите кори.

Сега се заемете и с обработката на корите. Най-напред за основа нанесете масло. После разстелете равномерно каймяната смес.

Когато приключите с нанасянето на плънката, завийте корите и оформете на кравай (ако печете в правоъгълна тава, може и просто да ги подредите една до друга). После положете материала в предварително намазаната с масло тава за печене. Не забравяйте да намаслите корите и отгоре.

Вече се отправяме към фурната. Печете ястието на 180 градуса, докато баничените телца не станат златисто-кафяви. Топлинната обработка отнема общо около 40-45 минути.

Накрая върху баницата може да настържете кашкавал. Той ще придаде допълнителен и деликатен чар на цялото произведение. Не забравяйте след като изключите фурната да напръскате Принцесата с малко вода и да я покриете с кърпа, за да се задуши за известно време.

Вкусете направеното и ще се убедите, че е достойно както за обикновени хора, така и за кралски особи. Желаем ви вкусни моменти!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 3
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 3
    от Не е посочен | 24.08.2012 | 15:45
    Това е вкусна баница с месо , не е нещо царствено нито най - вкусното от видовете баница. Стилът на рецептата е отблъскващ и наистина нагарча от лигавщина
  • 2
    от Не е посочен | 05.08.2012 | 08:46
    А и баницата изобщо не изглежда като за кралски особи, а повече прилича на голямо кзфте.
  • 1
    от Не е посочен | 09.06.2012 | 13:12
    Сигурно е хубава баницата, обаче стилът на писане е тоооолкова лигав, че чак нагарча!

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април