Ужасът, наречен жълти нокти

И лесни рецепти как да ги избелим мигновено
Ужасът, наречен жълти нокти

Пожълтяването на ноктите може да се дължи на различни причини. Понякога оцветяването в жълто се дължи на проблеми с черния дроб. Но пигментацията може и да е вследствие на продължителната употреба на лакове. И нищо не може да замаскира неприятното жълто.

Затова ние ви предлагаме лесна рецепта за домашна употреба. С нейна помощ ще забравите за ноктите, наподобяващи тези на вещица.

Ето какво трябва да направите

Содата бикарбонат и кислородната вода са известни с избелващите си действия.

Смесете 2 супени лъжици сода и 1 супена лъжица  лимонов сок, намажете по ноктите и оставете за 10-15 минути да подейства. Повтаряйте процедурата до постигане на желаната белота. Винаги завършвайте с хидратиращ крем или натурално масло.

3 супени лъжици кислородна вода (3%) разтворени в половин чаша вода също ще избелят ноктите ви и то доста бързо. След тази процедура обаче трябва много добре да втриете масло с подхранващо действие в ноктите, защото кислородната вода има силно изсушаващо действие. Използвайте този избелващ "коктейл" най-много 2-3 пъти в месеца.

Ако нямате кислородна вода, използвайте стара четка и паста за зъби. Тя също съдържа водороден пероксид.

Ако ги смесите обаче...

2 супени лъжици сода за хляб и 1 супена лъжица водороден пероксид ще свършат всичката работа само за 30 минути. Получената смес нанесете върху ноктите, като дори можете да търкате с четка за по-бърз ефект. И не забравяйте да хидратирате накрая.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април