5 съвета за красиви нокти

5 съвета за красиви нокти

Пролетта е сезон, през който много дами се оплакват от чупливи и цепещи се нокти, въпреки че полагат сериозни усилия да ги запазят непокътнати. Понякога единственият начин е да поддържаме много къс маникюр, който ни спестява нервите при счупването на някой нокът в най-неподходящия за това момент.


Предлагам ви 5 лесни за съвета, с които имате шанс да подобрите състоянието им!


1. Никога не режете ноктите си! По този начин ги правите по-крехки и чупливи. Най-доброто решение е да ги пилите поне 2 пъти в седмицата. Не използвайте метална пила, защото тя е твърде груба за ноктите.


2. Пилете ноктите си само в една посока, защото в противен случай рискувате да ги счупите.


3. Правете редовен масаж на ноктите с натурални масла като зехтин, кокосово масло или олио от кайсиеви ядки.  Добър ефект можете да постигнете и с крем за ръце или вазелин. Ноктите изискват абсолютно същите грижи, както и към кожата на краката, ръцете и косата. Състоянието им зависи до голяма степен от това с какво се храните. Продуктите богати на желязо могат да помогнат както на изтощения организъм след дългата зима, така и на ноктите ви.


4. Запомнете, че грижата за вашите нокти трябва да бъде всекидневна. Използвайте  гумени ръкавици, ако ви се налага да използвате силни препарати за почистване на дома. Същото важи и ако се налага да миете чинии, тъй като топлата вода размеква ноктите ви и ги прави по-нежни.


5. Никога не използвайте лакочистител, който съдържа ацетон. Той е твърде силен и като нищо може да разруши всички грижи, които сте положили за маникюра си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май