Щастливи летни крачета

С няколко прости трика
Щастливи летни крачета

Лятото е любимият сезон на краката ни - казвали са ни милион пъти, че слънчевите лъчи направо ги побъркват от щастие.

Не забравяме обаче, че летният период превръща тези разбойници в луди пътешественици – те просто обожават да кръстосват непознати земи. (Сигурно е наследствена черта, защото умът ни също скита в мечтите. Вижте къде го пратиха те последния път).

Логично, това налага да удвоим грижата за краката си. Акцията винаги започва от...

Ноктите

Знаем, че те трябва да са по-бледи от цвета на кожата и едновременно с това да поддържат естествен блясък. Не е хубаво да са тънки или грапави.

За да са максимално доволни от живота, ги глезим толкова добре, колкото ухажваме и тези на ръцете. Тук може да видите как.

А сега малко по-нагоре...

Спазваме всяка вечер основното правило – упорито търкаме петите и краката с подходяща четка или гъба. Познахте! Имаме си любим, домашно направен, ексофолиант, който може да събуди всеки дух за летни приключения.

Лошото е, че авантюристичните ни крайници се мърсят значително повече през лятото, което налага да ги мием по-често. Разбира се, по този начин предпазваме калпазаните от кожни инфекции и други подобни нежелани последици.

А благодарение на подходящ, редовно нанасян, крем си спестяваме съдбата на адски напуканите пети и дразнещите мазоли. Като стана дума за това....

Обувките

Не са случайни. Подбираме ги много внимателно, според формата на стъпалото си. Уверяваме ви, че никога не жертваме удобството, дори и за да удовлетворим суетната си природа.

А след дълги разходки по света лекуваме умората като потопим вече щастливите си долни крайници в студена вода за 15 минути.

Хладката прозрачна течност се справя с възпалението на мускулите на дълбоко равнище и предпазва любимците ни от подуване и дискомфорт.

В крайна сметка за нас е чест всеки ден (не само през лятото) да се грижим с любов за основното си транспортно средство. Учудващо е колко далече могат да стигнат мечтите ни... пеша.

А вие: как ощастливявате краката си през лятото?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април