Супер съвети за здрави нокти

И за маникюр със самочувствие
Супер съвети за здрави нокти

Загубихме и последния си нокът в оспорван гейм по волейбол, ала никак не съжаляваме. Страхотната игра взе невинни жертви, но си струваше.

Въпросът сега е: как да върнем самочувствието на нещастния си маникюр?

Ще започнем така: хубаво ще измием и подсушим ръцете. След това задължително ще ги намажем с крем. Последният ще хидратира кожата и повърхността на ноктите, а това е от изключително значение за здравия им външен вид.

После внимателно ще изравним с пила счупените краища. (Винаги носим въпросната спасителка в чантата си).

Обаче, безразборното пилене може да причини неприятно разделяне на нокътните плочки.

За по-сигурно ще действаме с пилата в една и съща посока – например, отляво надясно или обратно. Колко е забавно – можем да го правим цял ден!

Е, да, но идва ред на лаковата основа. Опс! Преди нея ще се наложи да отстраним лака, оцелял след волейбола.

Ще ползваме лакочистител без ацетон, макар че всички подобни продукти съдържат разтворители, изсушаващи допълнително повърхността на ноктите.

Единственото решение е да ги употребяваме по-рядко – само един път седмично, например. Все пак добре направеният маникюр би трябвало да издържи толкова... Нали?

Какво остана? А, да – основата. Нанасяме я за допълнителна защита и сме готови до... следващата игра. Надяваме се тя да се случи скоро.

Разбира се, никога не забравяме, че спортът е само едно от ежедневните предизвикателства, пред които се изправя маникюрът ни. Работата, домакинските задължения, фермерството, строежът на небостъргачи... допълнително усложняват нещата. Но такъв е животът. 

Вие как се борите за ноктите си?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май