Чай от лайка за косата, моля!

За по-слънчева и по-светла грива
Чай от лайка за косата, моля!

Вижте какво! Няма как от Снежанка да се превърнете в Рапунцел, избийте си го от главата. Неметафорично казано, ако сте брюнетки, не можете да станете блондинки от раз. Факт. Изсветляването на гривата ще ви коства доста усилия, крайният резултат от които може и да не ви хареса чак толкова много.

Все пак, ако желаете да смекчите тъмните нюанси на кичурите си, може да пробвате с лайка. Как: накиснете шепа сушена такава във вряща вода и я оставете да си къкри на тих огън за няколко минути, под похлупак. Прецедете течността, но не ѝ позволявайте да се охлади съвсем. След като изкъпете гривата с шампоан, изполейте с току-що приготвената отвара от лайка. Повтаряйте процедурата веднъж-два пъти седмично и след известно време може би ще постигнете целта си.

Друг вариант е да сложите малко количество чай от лайка в шампоана си, в случай, че изполиването не ви се нрави като опция.

Ами, пробвайте! Разпространени методи за натурално изсветляване на косата са също и процедурата с хума, както и тази с кокосово масло. Но за тях ще си говорим следващия път (имаме източници, които могат да поговорят за действието им).

Иначе, както се казва – радвайте се на това, което си имате. Черна или руса, това е вашата грива, нали се сещате.

В синия ни салон за красота пък може да откриете още интересни и полезни съвети. Ще ви очакваме и там. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април