Стъпка по стъпка към здравата коса

Следвайте този инструктаж и няма да съжалявате
Стъпка по стъпка към здравата коса

От опит знам, че поддържането на красива грива изобщо не е лека задача, но не е и невъзможна. А с полезните съвети на девойките от любимия ми женски сайт Jenite.bg нещата стават още по-лесни ;) 

Тази сутрин момичетата споделиха с мен една супер програма за страхотни кичури, която възнамерявам да покажа и на вас. Имайте предвид обаче, че за да даде резултати, въпросният план трябва да се изпълнява поне 2 пъти в седмицата. 

Готиното е, че е подходящ за всеки тип коса и... ДЕЙСТВА. Е, готови ли сте за... 

Програмата 

- Първо, измийте косата с шампоан. След това внимателно, без да търкате, я подсушете с кърпа. Пригответе ½ ч.ч. бял винен оцет и с негова помощ нежно масажирайте дължините в продължение на 15 минути, използвайки възглавничките на пръстите си.

- След масажа не отмивайте оцета, а го оставете да подейства. През това време нанесете 1 с.л. масло от розмарин, нежно втривайки го в скалпа. Така ще стимулирате космените фоликули.

- Без да отмивате, започнете да нанасяте по дължините кокосово масло, без да прекалявате с употребяваното количество мазнина, де. Когато намажете цялата коса, увийте с найлон или шапка за баня и постойте така няколко часа, а най-добре и цяла нощ.

- Отмийте с мек шампоан оцета и маслата от косата. Ще забележите, че нямате нужда от балсам, защото гривата ви ще бъде изключително мека и лесна за разресване.

"Създателката" на тази програма, която е фризьорка, прилага снимки на косата на своя клиентка. Втората е правена точно 6 месеца след началото на терапията. 

839735

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май