Нямате лакочистител? Ето как да премахнете лака

Нямате лакочистител? Ето как да премахнете лака

Премахването на лак за нокти обикновено изисква бутилка мощен лакочистител на базата на ацетон, за да свършите работата. Понякога обаче нямате нищо подръка, но все така силно искате цветът да изчезне. Може би си имате работа със стар и олющен маникюр, който вече е минал разцвета си, или може би просто сте уморени да гледате една и съща шарка на върха на пръстите си.

Какъвто и да е случаят, има няколко изобретателни начина за премахване на лак за нокти без лакочистител, имайки предвид, че говорим за обикновен лак, а не за гел или акрил. Ето няколко трика, които да опитате.

1. Парфюм или спрей за тяло

Можете да използвате парфюм или спрей за тяло като алтернатива на традиционния лакочистител, благодарение на съдържанието на алкохол. Просто се уверете, че памукът или тампонът е достатъчно напоен с течността и изчистете лака си на добре проветриво място, за да сведете до минимум вдишването на изпарения. Внимателно прокарайте памучния тампон по ноктите си, като повторите процеса, ако е необходимо, докато целият лак не бъде отстранен.

2. Спирт

Обикновеният стар медицински спирт е друг ефективен начин за премахване на лак, когато нямате лакочистител. Отново трябва да напоите добре памучен тампон, след което да го поставите върху нокътя си за няколко минути, за да омекне лакът. След това го избършете. Може да се наложи да повторите процеса няколко пъти за цялостно отстраняване. Памучният тампон може да помогне и за по-малки участъци.

Алкохолът може да бъде ефективен за премахване на лак за нокти, когато памучният тампон, напоен с него, се постави върху ноктите за няколко минути, позволявайки по-лесно отстраняване. По същия начин, дезинфектант за ръце, богат на алкохол, може да ви послужи добре, но може да изисква повече усилия за по-дебели или наслоени лакове.

3. Лак за коса

Друг домакински артикул с алкохол в списъка със съставки е лакът за коса. Въпреки че не е толкова ефективен като истинския лакочистител, той може да помогне, когато сте в затруднено положение. Ако решите да го използвате, трябва да напръскате малко количество върху памучен тампон, който да притиснете върху нокътя за няколко секунди, след което да разтриете и да премахнете лака.

4. Дезинфектант за ръце

Дезинфектант за ръце на алкохолна основа може да помогне за премахване на лака за нокти без лакочистител. Накиснете памучен тампон в течността, след това го поставете върху нокътя и оставете да стегне за около пет до 10 минути. Внимателно разтрийте памука напред-назад, за да изтриете цвета и повторете, ако е необходимо.

5. Паста за зъби

Въпреки че пастата за зъби не съдържа алкохол, формулата може да разгради лака, а абразивната ѝ текстура също е полезна. Тя улеснява изтриването на лака. Важно е да се отбележи, че пастата за зъби не е толкова безопасна за ноктите и кожичките, колкото продуктите на базата на ацетон. Потенциално може да причини сухота и дразнене в областта на нокътя.

6. Оцет и лимонов сок

Киселинната природа на оцета и лимоновия сок потенциално може да почисти лака от ноктите ви. Комбинирайте равни части от двете течности в малка купа, след което накиснете ноктите си в сместа за минута или две. Внимателно отстранете цвета с памучен тампон или обикновен памук. Ако имате порязвания по кожичките или върховете на пръстите, може да усетите леко щипене или парене, така че бъдете внимателни.

Независимо дали използвате традиционен лакочистител или някоя от тези алтернативи по-горе, имайте предвид, че процесът може да изсуши много нокътните ви легла, кожата и кожичките около всеки нокът. Винаги изплаквайте старателно ръцете си, за да отстраните остатъците, и след това нанесете малко подхранващо масло за кожички и/или овлажнител.

Източник: tialoto.bg

 

ключови думи:
домашен лакочистител

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли