Нежен пилинг за лицe

С маска от лимон
Нежен пилинг за лицe

Няма да ви лъжем - въпреки жегата, предпочитаме да е лято. Искаме още много топли дни, слънце и зеленина. Като и още разходки, тренировки и впечатления на открито.

Разбира се, любовта ни към топлия сезон не е безгранична. Даже адски мразим висши температурни мъчения.

Добрата новина е, че сме намерили различни и ефективни начини за охлаждане и хидратиране. Освен това, знаем как да се грижим за кожата на лицето си, която потта и мръсотията сериозно се опитват да скапят.

Ако разбойниците плануват да принесат и вашата физиономия в жертва, ето оръжие срещу тях. Тази прекрасна маска от лимон ще почисти из основи кожата ви. Бонус: гарантирано ще я накара да се почувства освежена, в удивително добро настроение.

Защо? По няколко причини. Първата от тях, разбира се, е лимонът. Богат на алфа-хидрокси киселини, той сам по себе си е перфектен, нежен ексфолиант. Известен със своите антисептични свойства, жълтият сладур е добър помощник в борбата с проблемната кожа. Добавяме като втора причина белтъка на едно яйце - тоест, протеин, който ще се погрижи за колагена в кожата ви. А третата причина е медът, по-известен в Долапа като убиец на микроби :) И любимец на Пух Мечо.

Ето обаче всички продукти, които ще са ви необходими, за да забъркате маската:

  • 4 супени лъжици сок от предварително изстискан лимон
  • 3 супени лъжици кисело мляко
  • белтъка на едно яйце
  • 2 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Смело смесете всички съставки в купа и ги разбийте с телена бъркалка. Трябва да се получи сравнително гъста, подходяща за нанасяне върху кожата, смес. Когато решите, че е готова, размажете я по лицето си и я оставете да подейства поне за 15 минути. После изплакнете с хладка вода.

Готово! Вече спокойно може да се радвате на лятото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май