Не правете тези неща веднага след боядисване, за да не съсипете косата си

Не правете тези неща веднага след боядисване, за да не съсипете косата си

Когато боядисвате косата си, тя става по-уязвима и крехка, податлива на увреждания. За да намалите този негативен ефект, е важно да не правите някои грешки, увреждащи косата в този момент.

Какво не трябва да правите веднага, след като сте боядисали косата си?

Не я мийте с гореща вода

Важно е да избягвате горещата вода, ако скоро сте боядисали косата си. Прекалено топлата вода има дехидратиращ и увреждащ характер, а прясно боядисаната коса е уязвима към високи температури. След като сте боядисали косата си е добре да избягвате горещата вода поне за няколко дни до една седмица.

Не излагайте пряко на слънце

След като сте боядисали косата си току-що е важно да не я излагате директно на слънце. Слънчевата светлина прави косата още по-податлива на увреждания, тъй като е по-крехка заради влиянието на боята. Препоръчително е да изчакате няколко дни, преди да се излагате задълго на слънце.

Не измивайте косата с шампоан

Замисляли ли сте се защо в опаковките за боядисване в домашни условия няма шампоан, а само балсам? За това си има причина и тя е, че агресивното измиване с шампоан след боядисване уврежда косата.

Тя е достатъчно добре измита след самото третиране с боята. Затова и не се нуждае от допълнително измиване с шампоан, който само я дехидратира и уврежда допълнително след третиране с боя.

Въздържайте се от нагряващи уреди

Изчакайте няколко дни, преди да използвате сешоар, преса или маша за коса. Нагряващите уреди правят косата още по-крехка и податлива на увреждане, ако скоро е била боядисана. Важно е да отложите този момент с няколко дни, ако искате косата ви да остане здрава и жизнена.

Не ходете на басейн

Басейните са богато хлорирани, а хлорът е твърде агресивен за косата след боядисване. Избягването на хлора веднага след боядисване е много важно, ако искате да запазите косата си здрава и максимално жизнена след боядисване.

Не използвайте други химикали върху косата

След като сте боядисали косата е важно да се въздържите от нанасянето на други химикали върху нея. Различни стилизиращи продукти, като лакове, гелове, вакси и други козметични продукти за коса са непрепоръчителни след боядисване.

Добре е да не нанасяте подобни продукти след боядисване, защото те увреждат косата и я правят крехка, чуплива, податлива на увреждания и накъсване.

ключови думи:
боядисване на коса

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май