Натурално! Лесна маска за суха кожа

Приготвя се за нула време и е наистина чудесна
Натурално! Лесна маска за суха кожа

Разбрахме, че усещате външната си обвивка стегната и суха, затова ще се опитаме да ви помогнем с един изпитан домашен лек срещу въпросното състояние. Преди да ни последвате в приготвянето на следващата натурална маска обаче, задължително определете с какъв тип кожа на лицето "разполагате" и каква е чувствителността й към подобни процедури. Това е важно и не ви съветваме да го пренебрегвате като съвет. В противен случай, резултатите може и да не ви харесат.

След като се уточнихме, да действаме, а? За спретването на днешната рецепта за красота ще ни трябват:

  • 2 резенчета ябълка, обелени
  • 100-120 грама кисело мляко
  • ½ супена лъжица зехтин
  • ½ супена лъжица мед

Ще съберем всички съставки в блендер и ще ги докараме до състояние на мека каша. Същата се нанася върху чисто лице с нежни масажни движения. Оставя се да постои не повече от 5 минутки и се измива с хладка вода.

Знаете, медът и зехтинът ще се постараят да омекотят и да възвърнат влагата в кожата. Киселото мляко има деликатно действие на ексфолиант, а ябълката съдържа витамини, които със своя антиоксидантен профил поддържат свежестта и блясъка на епидермиса.

Ами, не ви остава друго, освен да пробвате дали нещата ще се получат така, както сме ги описали. Очакваме впечатленията, критиките и препоръките ви с нетърпение. Нека разменим опит по въпроса за натуралната козметика

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май