Натуралните масла в помощ на красотата! (II част)

Натуралните масла в помощ на красотата! (II част)

Сигурна съм, че всяка жена мечтае за блестяща лъскава коса, красиви нокти, по-малко бръчки и дупе без стрии. Искате да имате всичко това, нали?

Не е труднопостижимо – ще се нуждаете от няколко капки натурални масла по кожата, ноктите и косата и само след седмица- две ще видите първите забележителни резултати. 

Избирайте студено-пресовани масла от висок клас. Не правете компромиси с качеството и не се скъпете, защото ползите от висококачествения продукт са в пъти по-големи от тези на евтиния!

Продължаваме с поредицата от най-популярни студено-пресовани масла в света, които ще ви накарат да се чувствате неотразими.


Бадемово масло

Маслото от сладък бадем е богато на витамин Е, А, В1, В2 и В6. Попива лесно и е идеално средство за омекотяване и подхранване на изтощената и суха кожа. Подходящо е за облекчаване на кожни раздразнения и сърбежи причинени от екзема, псориазис или дерматит. Помага за задържане на влагата в кожата. Препоръчително е за всеки тип кожа, дори и бебешката, особено при възпаление или подсичане. Успокоява слънчеви изгаряния. Подхранва изтощената коса, така че правете си маски с него поне веднъж седмично. Не го използвайте, ако имате алергии към ядки, както и като дневен крем през горещите летни месеци, защото рискувате да се сдобиете с петна!

Зехтин

Зехтинът е изключително подходящ за цъфтящите и изтощени краища на косата ви. Правете маска със зехтин веднъж на две седмици. Нанасяйте по продължението на косата и втрийте в скалпа - завийте с вестник и найлонова шапчица. Останете така поне 1 час. Зехтинът е подходящ и за запазването на здравината на ноктите. Потапяйте веднъж седмично ноктите си в леко затоплен зехтин. Ако страдате от суха, изтощена кожа или стрии натривайте с лек масаж зехтин в проблемните зони до пълното му абсорбиране.

Рициново масло

Подходящо за суха, зряла и проблемна кожа, но попива бавно! Рициновото масло стимулира растежа на миглите, веждите и косата. Използвайте го като маска за коса - ще възстанови разранения скалп и ще предаде повече блясък, гъвкавост и здравина на косата ви. Може да прибавите малко от него и към балсама си за коса, особено ако е суха и изтощена. Нанесете от него върху разранените си устни - ще ги възстанови. Рициновото масло е отлично средство за премахване на ежедневния ви грим.

Сусамово масло

Сусамовото масло е подходящо за суха, смесена и застаряваща кожа. Съдържа витамин Е, лецитин, метионин, калций, магнезий и фосфор. Действа регенериращо на кожата, косата и ноктите. Сусамовото масло може да се използва като естествено слънцезащитно средство с фактор 2. Има успокояваш и антибактериален ефект. Може да се използва, като овлажняващо средство при сухота в ноздрите. 

Кайсиево масло

Кайсиевото масло е богат източник на незаменими мастни киселини Омега 3 и 9, витамините А, Е и В. Действа овлажняващо и регенериращо при суха и застаряваща кожа. Подхранва кожата, ноктите и косата. Има стимулиращ ефект върху косъма, като съхранява еластичността и блясъка. Попива бързо и в дълбочина, като придава кадифена мекота на кожата. Подходящо за всякакъв вид кожи. Сухите подхранва, а върху мазните има "антиомазняващ" ефект.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април