Избавете се от целулита по естествен път

Една от тайните е да избягвате храни, които са с високо съдържание на мазнини
Избавете се от целулита по естествен път

Целулитът е подкожно образувание, което обикновено засяга корема, ханша и бедрата. Пред този проблем са изправени много жени по света, а мъжете са засегнати в много по-ниска степен. Няколко са факторите, влияещи на това дали ще имате целулит и колко. Сред тези фактори са пола, гените, общата телесна мазнина, възрастта и дебелината на кожата. Въпреки, че целулитът не е здравословен проблем, няма начин той да не се отрази на вашето самочувствие. Не е много трудно да се избавите от целулита по естествен път, стига да знаете как да го направите.

Избягвайте храни, които са с високо съдържание на мазнини. Хранителният режим ще ви помогне в борбата с целулита и в постигането на желаната от вас форма. Голяма част от мазнините се съдържат в преработените хранителни продукти. Поради тази причина е препоръчително да замените нездравословните храни със здравословни хранителни продукти като плодове, зърнени храни и зеленчуци. Важно е да консумирате авокадо, зехтин и ядки, които ще ви осигурят адекватни количества есенциални мазнини. Хранете се през определени интервали, а не безразборно. Това ще увеличи вашия метаболизъм, който от своя страна ще разгради по-бързо натрупаните мазнини.

Пиенето на много вода също е силно препоръчително, защото тя помага за задържането на целулита в мастните депа, като не му позволява да нараства. Пиейки вода, вие сами ще си помогнете да се храните на определени интервали от време, защото стомахът ви ще е пълен и водата ще потиска глада. Друго свойство на водата е да детоксикира организма, като извежда вредните вещества от него. Кожата ви ще изглежда много по-свежа и красива. Не забравяйте да пиете най-малко по 8 чаши вода на ден, като ги разпределите по следния начин - 2 сутрин, 2 около обяд, още две на вечеря и 2 чаши преди нощния сън.

Физическите упражнения са другото добро лекарство за борба с целулита. Тренировките трябва да станат част от вашия живот, за да ви помогнат да се избавите от целулита и да поддържате тялото си във форма. Със сигурност това е един от най-добрите методи за отстраняване на излишната мазнина, който косвено помага и за стягане на кожата. Редовните упражнения ще ви тонизират и ще поддържат във форма мускулната тъкан. Наблягайте на областите, които са засегнати от целулита. Например, ако имате целулит по бедрата, правете по-голям брой упражнения за крака. Правете лицеви опори, клякания, коремни преси, изкачвайте стълбите пеша, вместо да използвате асансьор - всичко това ще ви поддържа в добра кондиция. Аеробните упражнения също помагат за тонизиране на мускулите и тъканите, докато премахват излишните мазнини от тялото, тоест помагат ни в борбата с целулита.

Масажите също дават добри резултати в това отношение. Масажирайте засегнатите области, като правите плавни кръгообразни движения. Това ще подобри кръвообръщението в тези зони и ще спомогне за изглаждане на неравностите по кожата. Използвайте четка с естествен косъм или масажна гъба за по-добър резултат.

Най-важното в борбата с целулита е да не се отчайвате и да бъдете постоянни в действията си. Проявете решителност в това, което правите и бъдете сигурни, че резултатите няма да закъснеят.

ключови думи:
целулит

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април