Десерт за лицето: от ягоди

Почистваща маска за мазна кожа с божествен аромат
Десерт за лицето: от ягоди

Така. Имам две добри новини. Едната е, че се върнах от отпуск и сега на сайта ще има повече материали за четене :) А другата е, че колегата Киро обеща да не пише повече за красота до второ нареждане. (Макар че, ако съдим по последния му материал, се справя повече от отлично с въпросната тематика).

Та, вече съм "налична" и нямам търпение да ви запозная с още една чудесна домашна маска за лице. В приготвянето ѝ отново ще използвам любимите си плодове – ягодите. Защото към настоящия момент същите могат да бъдат намерени в почти всеки хранителен магазин.

Тук е мястото да споделя, че наскоро бях на село и имах възможността да опитам "истински" ягоди :) Бяха сравнително по-малки по размер от тези, които се предлагат на пазара, но с двойно по-хубав вкус и аромат.

Така че, ако ви се отдаде добра възможност, хапвайте точно такива, от градината на баба. А в случай, че ви останат няколко, задължително ги използвайте в настоящата разкрасителна процедура. Трябват ви:

4-5 средно големи и...

1 супена лъжица кисело мляко

Само това. А начинът на приготвяне е фасулски. Първо, изкъпете хубавичко ягодките със студена вода. После ги изсипете в подходящ съд и с помощта на опаковата страна на голяма лъжица ги докарайте до състояние на розова каша. Накрая добавете млякото и разбъркайте. Готовата смес нанесете върху предварително почистено лице. Оставете я да подейства за около 15-20 минути и изплакнете. 

Маската е подходяща за мазна кожа и за такава, която е податлива към поява на акне. В същото време, има нежен ексфолиращ ефект и може да се използва от хора с чувствителна външна обвивка.

Като оставим това настрана, ягодите са ваши приятели в редица спа глезотии, например в тази. Освен това, от тях става чудна натурална паста за зъби. С две думи, имат многобройни приложения, които с малко въображение може да откриете сами.

Е, хайде, нахранете лицето и себе си =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април