Натурално бяла усмивка

С няколко свежи идеи за приготвяне на паста за зъби в домашни условия
Натурално бяла усмивка

Помните ли, че преди време си говорихме за избелването на зъбите? Тогава ви препоръчахме да прибягвате към него само в изключително крайни случаи. Като до такива, всъщност, не ви съветваме да стигате никога =)

Защото идеята е да се грижите за усмивката си с любов и постоянство. Всеки ден. Ако пък все още сте напълно решени да постигнете съвършена белота, направете го по естествен път. Направете го в домашни условия, с тези различни пасти за зъби:

Ягодова

Намачкайте с лъжица една сочна, узряла ягода и добавете половин чаена лъжица сода за хляб. Добре разбъркайте съставките, до получаване на порядъчно гъста смес.

После я нанесете върху все още не съвсем белите войници с помощта на мека четка. Търкайте за период от 5 минути. Предупреждаваме: тази паста е вкусна, но не става за ядене.

Имайте предвид също, че не е желателно да я ползвате повече от седмица. Междувременно я съхранявайте в хладилник.

Морска

Предстои ви да приготвите ексфолиант, ама този път за зъби :) Готови?

Смесете в купичка 80 грама сода за хляб, 4 супени лъжици морска сол и няколко зърна грозде. Добавете вода и разбъркайте, отново до получаване на гъста текстура.

Процедирайте по същия начин, както с ягодовата паста и внимавайте със срока на ползване. Защото, знаете, не бива да се прекалява с нищо, дори с белите намерения.

Вода за уста от розмарин и джоджен

Е, време е за освежаване! Напълнете тенджерка с 500 мл вода и я оставете да заври. Добавете 1 чаена лъжица, предварително нарязани, листа от свеж джоджен, 1 чаена лъжица листа от свеж розмарин и 1 чаена лъжица семена от анасон (ако разполагате с такива).

Оставете съставките да поврат заедно за около 20 минути. След като течността се охлади, спокойно може да я ползвате за вода за освежаване на дъха.

Акция по избелване: изпълнена.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май