Авокадо в косата

Освежете гривата си с тропическия плод
Авокадо в косата

Пуф! Мразим мъглата! Освен, че ни пречи да шофираме, тя може да скапе прическата ни само за няколко минути. Да не говорим, че зимата, като цяло, никак не влияе добре на косата ни и сериозно влошава външния й вид.

Затова през студените дни се стараем по-често да обръщаме внимание на гривата си и да търсим начини да я подхранваме по естествен начин, с домашно спретнати козметични продукти.

А ако искате и вие да предпазите от изтощаване и своята любимка, ще ви посъветваме да си направите ето тази чудесна маска. Необходими са ви обаче следните продукти:

1 узрял плод авокадо

1 краставичка

100-130 мл зехтин

Начин на приготвяне: 

Изстържете с подходящ прибор вътрешността на авокадото и я изсипете в блендер. Добавете краставичката. Разбийте съставките хубавичко, до получаване на гъста, кремообразна смес. После сложете зехтина и отново разбъркайте добре.

Получената смес нанесете на измита с шампоан, мокра коса. След това увийте с хавлиена кърпа и оставете маската да постои за около 20 минути. Накрая изплакнете обилно с вода и сте готови! Кичурите ви би трябвало да са бляскави, здрави и красиви.

Имайте предвид още, че авокадото, което идва от Мексико, може да се похвали с редица хранителни достойнства. Богато е на витамин C. Освен това, съдържа витамин K и фолиева киселина. Смята се, че е една от храните, които лекуват високото кръвно. С две думи: истински герой ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май