Яйца по викториански

Яйчните черупки са по-красиви отвсякога
Яйца по викториански

Никога не пропускам повод да натякна на широката аудитория колко много обичам яйцата във всичките им възможни проявления. Днес обаче попаднах в неловка ситуация, която ми напомни, че досега съм се концентрирал основно върху вътрешността, а черупката съм игнорирал през по-голямата част от времето, изключая случаите, в които съм я използвал като калциева добавка*.

Главен виновник за ситуацията беше скулпторът Бет Ан Магнусон. След като в продължение на 12 години американката се е занимавала с отглеждането на цветя, тя попада в дълбоката южна провинция, където е заобиколена от твърде малко хора и твърде много царевица. Подобни обстоятелства за някои биха били мощен подтик към битов алкохолизъм, но у нея са отключили стремеж към създаването на нещо ново, различно и красиво.

758594The Nest at Windy Corner

Тъй като в градчето, където живее, има немалко ферми, Бет има достъп до неограничено количество яйца от кокошки, патици, пауни, фазани, яребици и пъдпъдъци.
Не е много сигурно как постъпва с тяхното съдържание, но подходът й към черупките е повече от очевиден. С помощта на високоскоростна дрелка, тя гравира върху тях изключително детайлни мотиви, които силно наподобяват викторианска дантела.
Как точно се случва това бихте могли да наблюдавате в следното видео, а със самите изделия се запознайте по-подробно на страницата на Бет в Etsy.


* Това е една отделна история, която ще ви разкажа друг път :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април