Събуди се с: Lark

Високотехнологично устройство за безболезнено събуждане
Събуди се с: Lark

З-з-з-з-з-з! Ето с този дразнещ звук отварям очи всяка сутрин. Възпроизвежда го досадната аларма на телефона ми, която е нагласена да звъни по едно и също време през цялата седмица. Проблемът е, че, освен мен, същата събужда и приятеля ми, който определено обича да си поспива. Резултатът е, че често получавам възглавница по главата и тирада от мрън-мрън обвинения.

Търсейки начин да променя това трагично положение, съвсем случайно попаднах на Lark – интересна джаджа, разработена от няколко умни глави, която обещава безболезнено и леко сутрешно събуждане.

Най-общо, тя представлява вибрираща гривна за ръка + специално приложение, което за сега е съвместимо само с iPhone, iPod Touch и iPad, но съвсем скоро се очаква да работи и с Android. Технологичното устройство е снабдено със сензори и върви в комплект със специална поставка за зареждане, снабдена с USB слот. Как действа: поставя се на ръката, задава се час на събуждане и когато дойде уреченото време, гривната започва тихичко да вибрира. Готино!

Lark/FacebookМоже да се каже обаче, че Lark, освен будилник, е и нещо като експерт по съня, както твърдят създателите му. Защото отчита колко часа на вечер спи човек, колко пъти се буди през нощта и, всъщност, колко точно време му е отнел процесът по заспиване.

Оригиналната аларма дава възможност и за оценка на качеството на почивката. И, паралелно с това, играе роля на дневник, в който всеки може да записва навиците си преди нощен отдих – кое възпрепятства и кое улеснява заспиването, например. В резултат получава няколко безплатни съвета за това как да подобри хър-хър приключението си и да го направи още по-приятно. 

Цената на модерното сутрешно "спасение" е 100 долара и може да бъде поръчано от сайта на компанията.

Честно казано, ако беше с една идея по-евтино, аз сигурно щях да бъда най-голямата му фенка. Опасявам се единствено, че трудно ще се "разбера" с гривната, защото обичам да чувствам китката си свободна, особено по време на сън :)

Но, като цяло, джаджата ми се струва доста полезна, особено за двойките, които имат различен график на ставане.

Вие какво смятате? И, всъщност, как се справяте със сутрешното събуждане? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май