Столът, който чувства

The Mood Chair
Столът, който чувства

Негови създатели са двама великобританци, носещи митичните гръцки прозвища Етер и Хемера. Те споделят, че основното предназначение на стола е да взаимодейства максимално със заобикалящата го среда. И не само това. Той би могъл да допълни по уникален начин интериора на домове и заведения, както и да подчертае излъчването на личностите, които го ползват. Интересно, нали?

Вижте тогава какво представлява всъщност The Mood Chair.

Както става ясно от името му, изобретението има свойството да променя настроенията си. Но "душевните" състояния на чувствителната мебел далеч не са единственото непостоянство тук - интерактивният Mood Chair "вижда" цветовете в близост до него и ги "имитира".

В основата на любопитното творение има полупрозрачно прозорче с вградени светодиоди, а в облегалката му са разположени сензори, с които столът "чувства" света около себе си. Те работят с помощта на специално разработен за целта софтуер, чиято задача е да излъчва светлинно шоу през прозорчето, веднага след като някой цвят попадне в обсега им.

Ние си представяме това чудо най-вече като част от интериора на някой нощен клуб. А защо не уникалните столове да се явят епизодично и в сцените от някой футуристичен екшън? Вижте го и вие в цялата му светлина:

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 24.01.2012 | 17:30
    Голяма тъпня ми се вижда това

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май