Секси топлина вкъщи

Италианските радиатори, в които ще се влюбите от пръв поглед
Секси топлина вкъщи

Замисляли ли сте се кое е най-досадното нещо в нашия градски интериор? За мен лично отговорът на подобен въпрос е крайно лесен – радиаторът! Тази емблема на масовия панелен живот доста често просто не се вписва в никое решение у дома, независимо дали е професионално, любителско или спонтанно желание за малко свежест.

Въпреки че напоследък отоплителните атрибути започнаха да страдат от особена форма на визуална анорексия – изтъняха, ребрата им почнаха да се сливат, размерите им намаляха, това не ми помага особено да преглътна идеята за камина... Която никога няма да имам, защото съседите не са ми оставили този избор.

До преди няколко дни. Когато открих ужасно красивата колекция Zero-Otto (нула-осем, букв. прев. от итал., бел.ред.), дело на дизайнера Франческо Лучезе за италианската компания Antrax.Antrax

Тя представлява серия минималистични отоплителни аксесоари със сексапилна кръгла форма, които могат да се инсталират както самостоятелно, така и по двойки – във вид на числото 8. Изработени са от алуминий, което гарантира качествена жега, независимо от размера на тялото. А то всъщност е доста компактно – диаметърът му е 80 см. А дължината на двойния вариант достига 140 см. Съвсем приемливо!

Още по-забавното е, че радиаторите могат да се поставят легнали на подходяща повърхност, включително на пода, и да се използват като горещи точки за сядане :) Освен това могат да се монтират във всяко помещение, включително в банята.

Оригинално са бели, но могат да бъдат в най-различни цветове, включително и в два нюанса. На мен особено ми допадна комбинацията бяло и кафяво – тялото прилича на сладък геврек, топнат в шоколад. Ммммм!

Серията Zero-Otto е представена за първи път през 2009-та, а от миналата година вече се произвежда масово. Дистрибуцията на всички продукти на производителя за нашата страна се извършва директно от Италия. Не знам какви са цените, но май е по-безопасно да не задълбавам много...

Вие разгледайте галерията, а и сайта на Antrax - дизайнерите там имат още доста идеи, свързани с оригинални радиатори, сушилки за кърпи и дори камини.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май