Сама вкъщи. С храната

Или за хранителните разтройства през погледа на една американска художничка
Сама вкъщи. С храната

Ако все още не сме успели да ви убедим, че "слабият" пол съвсем не е толкова слаб, значи смело продължаваме с пропагандата :)

Така, де. Следващата седмица ни предстои да ви запознаем с още многооооо мъжки момичета, които вероятно тотално ще променят представата ви за сила. А може би... няма.

Въпреки всичко, от името на цялото женско братство, ще си позволя да разкрия, че все пак не сме непобедими. Никой не е. А често храната се превръща в най-голямата ни слабост. От време на време лекуваме лошото си настроение с нея, съгрешаваме и злоупотребяваме с любими изкушения.

Съвсем сериозно – дори можем да развием емоционална връзка с нея, което, от своя страна, да доведе до опасни за здравето ни последици. Да ни накара да се срамуваме от себе си. Да страдаме. И дори – да сложим край на живота си. Зловещо или не, така стоят нещата.

Всъщност, хранителните разстройства са тема, за която много хора пишат, но не съм сигурна, че всеки разбира същността на проблема - неговата мащабност и страховитост.

Талантливата американка Лий Прайс обаче го разбира. Прайс не пише, а от 20 години рисува жени, които злоупотребяват с храна – обикновено в интимното пространство на банята или в спалнята си. Платната на художничката са изключително реалистични и въздействащи.

Те разкриват, в цялата си жестокост, какво е да бъдеш зависим от капкейковете или от черешовия пай. Какво е да ядеш с чувството за вина... Самата Лий дълго време се бори със сериозно хранително разтройство и знае много добре какво означава това.

Вижте картините ѝ, ще го почуствате: 

832579Lee Price

832577Lee Price

832583Lee Price

832584Lee Price

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май