Полет над водата

С Flyboard ще накарате всеки делфин наоколо да се срамува
Полет над водата

Представете си, че е лято. А сега си представете, че сте на море. Хайде сега дружно да си представим, че има начин да се носим под водата със скоростта на торпедо и да се издигаме на десетина метра над повърхността й. Първите две представи са нереални. Третата не е.

Чували ли сте за Flyboard? Ние не бяхме. Това е една пластмасова платформа, която се прикрепя към стъпалата ви. От нея излизат водни струи с налягане, достатъчно силно да премести средноголям автомобил, който ви е паркирал на мястото. Имате си и две "дръжки", които също пръскат вода, но там налягането е по-малко, защото служи за навигация.

Вероятно нищо не сте разбрали, затова ще кажем, че Flyboard е водният аналог на джетпака. Той е разработен от френския състезател по воден джет Франки Запата и служи предимно за доставянето на огромно удоволствие с елементи на екстремизъм. Някои източници твърдят, че струва 350 долара. Нашата проверка показа, че това е само цената, която трябва да заплатите, ако искате да се сдобиете с лиценз за оператор на платформата.

Но това, както се казва, е само върхът на айсберга. Най-близките до нас инструктори засега се намират на източното крайбрежие на САЩ, което означава към неизвестната цена да си сметнете и самолетния билет и престоя на място. Има и още – откъде си мислехте се че взема въпросната мощна струя? Ами, разбира се, че е от воден джет. Един такъв на старо може и да ви излезе колкото средноголемия автомобил, който ще местите от паркомястото си... и все пак, гледайте демонстрацията.      

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май