Плетеница от цветове!

Или как многобройни конци за шиене стават главни герои в създаването на фантастични пространства :)
Плетеница от цветове!

Когато ги видиш за първи път ти се струва, че наблюдаваш някаква космическа дъга. При по-внимателно вглеждане става ясно, че инсталациите от разноцветни конци могат да изглеждат като много повече неща. Всеки може да види в тях това, което пожелае. Важното е да пуснете въображението си на свобода.

Автор на инсталациите от конци, носещи общото наименование Plexus, е американецът Гейбриъл Дау. В свое интервю той споделя, че по време на създаването на Plexus е бил вдъхновен от идеята на Мишел Фуко за мрежите на властта, които обримчват обществото от всички страни.

Дау построява вселената си от конци, като ги преплита, пресича и наслагва по най-разнообразни начини. Конструкцията е следната: в двата си края нишките са застопорени за метални кукички, а те от своя страна – за дървени подпори. Какъв обем и разположение в пространството ще заеме цветната феерия, авторът решава в зависимост от пространството, в което разполага творбите.

Е, какво видяхте вие в многоцветните инсталации? Предлагаме ви докато размишлявате, да разгледате галерията, за да откриете още интересни образи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май