Прилича на швейцарско сирене, но не се яде. Що е то?
Е, предавате се – тогава бързам да ви кажа. Става въпрос за оригинална дъска за рязане, на която попаднах днес и страшно ми се прииска да ви я покажа.
Забавното кухненско приспособление е дело на младия дизайнер Bjarke Ballisager. Датчанинът е един от създателите на PLANT – компания, базирана в Ню Йорк и специализирана в производството на дизайнерски продукти с различни приложения.
Bjarke работи съвместно с американската си колежка - Holly McWhorter, като двамата се стараят да правят наистина уникални неща. Проектите им обикновено са с подчертан еко елемент и са безкрайно идейни.
Що се отнася до Изкуственото сирене, то е изработено от акрилна смола и от вид минерал (на прах), който има сходни характеристики с тези на мрамора.
Ако сложите дъската в хладилник, тя се охлажда лесно и после дълго време съхранява наредените по нея вкусотии свежи и ароматни.
Според създателите на кухненското творение, то се почиства адски лесно – с веро и с вода (без проблем може да се "къпе" и в съдомиялна машина), а основата му е изцяло непропусклива.
Швейцарската готиност струва 60 долара (оф, дяволски скъпа е, да) и може да бъде поръчана по интернет, от сайта на компанията :)
Добави коментар