Още една страхотна релакс черупка

Люлка, фотьойл и хамак в едно
Още една страхотна релакс черупка

Сигурни сме, че ще разберете и, че даже - ще споделите, петъчното ни желание за почивка. Седмицата беше дълга, следващата ще е същата, а пролетта изглежда далече, далече - зад 10 планини, 12 реки и още толкова езера и гори.

Затова никой не може да ни спре да се отдадем на заслужен отдих през уикенда. Даже още от сега събираме подходящи идеи.

Така, съвсем случайно, попаднахме на страхотното релакс предложение на френския дизайнер Гиом ЛъоЛасо. Вместо да се опитвате да изговаряте името му, влезте в галерията, за да видите какви чудесни дървени хамаци прави той.

Да, на пръв поглед приличат на люлки, но са много повече от това. Освен навън, за клоните на дърветата, същите спокойно могат да се закачат и вкъщи, за тавана (моделът за дома върви в комплект със специална поставка).

Concept SuspenduВсъщност, самият Гиом определя творенията си като "висящи фотьойли" и ние абсолютно одобряваме името, което им е дал.

Изработени са от качествено ясеново дърво, а възглавничката, разположена във вътрешността им, е направена от 100% памук.

Полировката пък е от нетоксични материали. С две думи: своеобразните релакс черупки на мосю ЛъоЛасо са със силно изразен еко профил.

Преди да започне да ги създава, французинът дълго време се занимава с дърводелство. Таланта да твори с ръцете си наследява от баща си – известен майстор на изделия от слонова кост, както и от майка си, която е художничка. 

Идеята за фотьойлите пък му хрумва спонтанно, а най-хубавото е, че той не се поколебава да я реализира веднага. Такива хора обичаме – смели в осъществяването на проектите си. 

Та, Гиом започва да работи в малко студио във френските Алпи, намиращо се на ръба на живописно езеро. Изглежда мястото му действа вдъхновяващо и адски му помага в направата на уникалните хамаци. 

Днес дизайнерът има собствена фирма на име "Concept Suspendu" ( "concept" - концепция и "suspendu" - "висящ", в буквален превод от френски език). А в края на март му предстои да представи произведенията си на известното дизайн изложение "1.618 Sustainable Luxury", което се провежда всяка година в Париж.

Убедени сме, че дървените люлки на артиста ще направят силно впечатление и много хора ще пожелаят да ги притежават =) И за нас една, моля! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май