Обичате разкази в картинки?

Тогава – заповядайте на масата
Обичате разкази в картинки?

Винаги съм знаела, че някой в света мисли точно като мен! Ура! Много обичам да си драскам, докато говоря с някого по телефона. Или пък да рисувам това, за което говоря. Или... просто да си играя на картинки. Сега, когато виждам, че творението, което ще осъществи мечтите ми, е реалност, светът изглежда още по-прекрасен.

Въпросното творение се казва Writable и представлява маса с три завъртащи се на 360 градуса плоскости, разположени съответно в центъра и двете страни на статичния плот. Подвижните повърхности се намират на еднакво разстояние една от друга.

От долната страна на всяка от тях е разположена по една черна дъсчица... върху която можете да пишете или рисувате всеки път, когато седите на масата. За целта е достатъчно само да завъртите към себе си гледащата надолу повърхност на плота. В страничната му част е направено специално местенце за цветни тебешири. Вземете оттам любимия си цвят, дайте воля на въображението си и украсете мислите си в рисунки, докато пиете кафе с любимия си човек!

Създател на прекрасната маса е китаецът Тиен Ю Сяо, който се занимава с продуктов и промишлен дизайн. Тиен споделя, че откакто изучава тази специалност, той обръща специално внимание на начина, по който хората взаимодействат с вещите и пространствата около себе си.

Е, явно вглеждането му в случващото се наоколо не е отишло на вятъра, щом е изнамерил начин, по който да съчетае практичността и играта в едно. Ще се радваме, ако китайският артист се сдобие с дизайнерската работа, заради която в момента се подвизава в Гьотеборг, Швеция. Дотогава ще се радваме на творчеството му на неговия сайт и в галерията. :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 29.12.2011 | 11:57
    Като почнах да чета си казах, поредната IT тъпотия, защото мислех, че табличката е някаква дигитална глупост, но после като разбрах, че е просто черна дъска много ми допадна идеята :) Аз като дизайнер никога не отивам на брейнсторминг без тефтерче в което да си драскам :) Много яка масичка... адмирации :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май