Неудачите на Дядо Коледа

Провал след провал, след провал, след провал
Неудачите на Дядо Коледа

Че има още немалко време до Коледа е повече от ясно, но народът е казал, че коледното настроение започва да се кове откъм Никулден и така, чак до Бъдни вечер. Всъщност, нищо такова не е казал народът, но както писахме по-рано днес, прототипът на Дядо Коледа е не друг, ами самият Свети Никола, затова Никулден е нещо като оригиналната Коледа, а Коледа е нещо като Нова година.

Но мисълта ми бе за коледното настроение. Малко неща могат да донесат коледното настроение така, както подредената елха, запалените свещички, горящата камина, отрупаната с лакомства трапеза, събралото се около нея отблизо и далеч семейство, подаръците, които ни очакват, ех... и някое друго питиенце в повече.

Пардон, сещам се само за едно нещо, което може да засенчи тази идилия в контекста на коледното настроение и това е туловището на добрия старец, което се сгромолясва по стълбите. Или остава без гащи. Или без брада.

Като цяло излиза, че Дядо Коледа е доста непохватна твар. Може да е от многото питиенца, които добрите деца му оставят до камината с чорапките. А може да е просто проблем, който се дължи на наднорменото тегло. Или нещо с вестибуларния апарат. Не знам, ама гледайте видеото. Смешно е!

ключови думи:
Дядо Коледа Никулден

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април