Не ставай от масата!

... защото ще паднеш
Не ставай от масата!

Не знам за вас, но аз имам вредния навик да бърборя непрекъснато. Правя го дори когато се храня. Знам, че не трябва, но не е по силите ми да се спра.

А когато се случи да прекаля с приказките, приятелят ми винаги се сеща да ми напомни, че кухнята не е трибуна. И, че би било чудесно да го оставя да хапне на спокойствие. Как да му обясня, че практически е невъзможно да остана дълго време със затворена уста?!

Струва ми се, че, ако продължавам в същия дух, половинката ми или ще ме напусне, или... Ще ни купи ей тази масичка. Смятам, че тя ще реши и моя проблем с приказването, и неговия с липсата на спокойствие.

Marleen Jansen

Оригиналната мебел за двама е дело на холандския дизайнер Марлин Янсен.

На пръв поглед, във външния вид на масата няма нищо уникално. На втори, нещата придобиват съвсем други измерения.

Виждате, че дървената конструкция е сглобена така, че долната ѝ част, служеща за сядане, да имитира детска люлка.

Но от онези люлки, които са като теглилки на кантар. От двете им страни са монтирани седалки. А теглото на малчуганите, които сядат на тях, трябва да е горе-долу едно и също, за да се избегнат непланирани падания или резки полети във въздуха. Слизането също трябва да е съобразено.

При масата на Марлин правилата са същите. Ако някой реши да става без предупреждение, другият човек непременно ще остане без вечеря. Или ще му се наложи да консумира в неестествена за целта позиция. Това е положението.

За да не се случват подобни инциденти, всички трябва да си хапват спокойно и да не се унасят в излишно дърдорене ;) Та, очаквам да получа точно този практичен подарък за рождения си ден ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май