Любовта е изкуство

Ама буквално!
Любовта е изкуство

Признаваме си, че истерията покрай шеметно приближаващия празник на влюбените Свети Валентин ни дразни адски много. А ако трябва да бъдем напълно искрени с вас, направо ни побърква!

Магазините са накичени като за карнавал във Венеция: със сърца и червени балони. Радиостанциите вече започнаха да бълват своите колекции с нежни парчета, а производителите на козметични продукти и бижута ни затрупват със своите "уникални" предложения за подарък за половинката. В същото време, собствениците на туристическите компании доволно потриват ръце, защото са сигурни, че лошите климатични условия няма да спрат двойките да си организират романтично пътуване...

Не ни разбирайте погрешно. Ние също изпитваме нужда от романтика и нежност. Просто, за разлика от много други хора, гледаме да си ги осигуряваме непрекъснато, без повод. Всеки ден.

Затова 14-ти февруари определено няма да бъде специален ден за нас, а поредният, в който ще се осмелим да обичаме и да демонстрираме любовта си. За целта, не са ни нужни много сърца, а само едно. Не ни трябват подаръци. И вместо да пътуваме по света, с удоволствие бихме останали в леглото с любимия човек. Честно, ще ни е абсолютно достатъчно, за да се почувстваме споделени и щастливи.

Все пак, ако се налага да бъдем оригинални в обичането, вече знаем как бихме зарадвали половинката си. Като й подарим любов + изкуство в една неочаквано добра комбинация.

Уникалната идея, за която ще ви разкажем само след ред разстояние, е на младия художник Джеръми Браун. За реализацията й същият бил вдъхновен от французина Ив Клейн, който през 60-те години на 20-ти век рисувал върху платната си с... омазани в боя човешки тела.

Та, Джеръми направил почти същото. Решил обаче да вложи една идея повече интимност в своето творчество. Започнал да прави любов и да рисува... едновременно =) Как? Ами, по най-простичкия начин: изсипвал нетоксична боя върху широко платно, което поставял директно на пода. После, заедно с жената на сърцето си, лягали върху последното и създавали абстрактно и абсолютно интимно изкуство. Готовата любовна картина имала нужда от време, за да изсъхне и след това била поставяна на стената, над спалнята. Перфектно, а?

Love is artДжеръми обаче решил да покаже, че всеки може да бъде творец в любовта. Така той побързал да създаде своя "Love is art" - пълен комплект от принадлежности за бъдещи художници-любовници. Същият съдържа: платно от фин памук (с размери 137 см x 104 см), специална пластмасова поставка (слага се под последното, за да предпазва от глобално цапане), кутия с 120 мл нетоксична черна, синя или златна боя. Бонусът са двата чифта джапанки, с които влюбените могат безопасно да стигат до банята + четка за тяло, с която да се почистят след интимното си "културно" приключение.

Комплектът на Браун се продава в три разновидности, като цената му варира от 60 до 110 долара, зависимост от избора на боя. Най-висока стойност, логично, има златната, черната е най-евтина, а синият комплект струва 80 долара. Всички могат да бъдат поръчани от сайта на художника, с доставка до България.

Но това не е всичко. От идеята на Джеръми се ражда мащабен проект, под наслов "Любовта е любов. Любовта е изкуство". Става въпрос за уникална фотосесия, дело на фотографа Ръсел Дрейър, в която куп "нацапани" любовници-художници показват привързаността си един към друг.

А посланието е ясно: въпреки получените от двойките различни "картини", в любовта всички са равни. Като константа, тя заличава различията и превръща човешките отношения в красиво и запомнящо се изкуство.

В този ред на мисли, съветваме ви да "творите" непрекъснато. Без или с боя. На пода или върху леглото. Една или повече картини за нощ. Правете го с удоволствие и с желание и, по възможност, не само веднъж в годината =)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май