Лампа с кукумявка!

Порцелановата нощна птица е чудесно допълнение за нощно осветление
Лампа с кукумявка!

Ах, аз обичам и лампи, и кукумявки! Кукумявките имат големи хубави очи, а лампите правят нощта ми светла с големите си хубави крушки! И лампите, и кукумявките "работят" вечерно време, хаха. Няма какво да се чудите тогава, че някой е избрал именно такава декорация за лампата си. Та нощната птица и нощната лампа са нещо като сестри по душа!

Уникалното светило носи красноречивото име C’est chouette. В буквален превод от френски език изразът означава "Това е страхотно!" и се използва най-вече в разговорната реч, а самата дума chouette - кукумявка. Разбирайте: кукумявката е готина. 

Продуктът е изработен от Quarch Atelier – група млади дизайнери от Милано. Трябва да им се признае – създадените от тях проекти не са лишени ни най-малко от въображение и творческа мисъл.

За направата на лампата с кукумявка италианците се вдъхновяват от приказките.

Двете части на осветителното тяло са направен от бял порцелан. Функцията на птицата (освен да очарова), е евентуално да предпазва човек от силната светлина на крушката. В случай, че няма проблем със заслепителната й мощ, ококореното същество може да бъде извадено и поставено край лампата. Там то изглежда също толкова прекрасно и сякаш "пази" лампата.

А сега идва време да ви разкрия терзанията си. Считам, че порцелановата птица не е никаква кукумявка, а бухал. Моля, ако някой читател различава добре нощните пернати, се притече на помощ и даде компетентно мнение по въпроса.

Докато чакам науката да си каже тежката дума, ви каня да разгледате галерията – там можете да видите лампата в пълната й прелест.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май