Куче вкъщи прави децата по-щастливи

Куче вкъщи прави децата по-щастливи

Не веднъж сме обсъждали важната роля на домашния любимец в изграждането на характера на подрастващите в дома ви. Но според най-новото изследване проведено в тази сфера, става ясно, че едно кучи вкъщи може да донесе много щастие и хармонично развитие на малчуганите ви!

Обикновено кученцето е желан подарък от всяко дете. Според най-новото изследване доказва, че кучето не е каприз, а необходимост за всяко дете, особено ако са твърде тревожни или срамежливи, които не обичат да бъдат сами и се нуждаят от непрекъснато внимание.

Същото се отнася и за тези деца, които страдат от фобии – например от тъмно, както и страдащите от различни заболявания като Аутизъм и т.н.

1619793Thinkstock/Guliver

С купуването на кученце отговорностите ви като родител ще се увеличат, но наред с тях ще съумявате по-успешно да възпитавате на отговорност собственото си дете. Наред с отговорностите ще съумеете да покажете, какво означава думата толерантност, разбиране и зачитане на нечии чужди желания.

Различните изследователи твърдят, че децата които израстват с домашен любимец у дома се намалява риска от развитие на алергии и астма. Освен това се намалява чувствително чувството за безпокойство и неудовлетвореност. Децата с куче вкъщи имат самочувствие и не се страхуват от отхвърляне от околната социална среда.

Значителни положителни резултати се отчитат, ако детето непрекъснато прегръща и целува домашния любимец, защото увеличава значително хормона окситоцин в тялото. Тревожността отпада и спокойствието е водещо в съзнанието на детето.

За вас остава грижата да поддържате отлична хигиена на домашният любимец, като се грижите за ваксините и вътрешното обезпаразитяване, благодарение на които ще сте спокойни цялото семейство.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април