Изкуство от улицата

Никога няма да ви остави безразлични :)
Изкуство от улицата

Помните ли колко дискусии се надигнаха онзи път, когато едни незнайни воини нашариха със спрей Паметника на съветската армия в Борисовата градина? Едни умряха от задоволство и изказаха пламенно одобрение, други цъкаха с език и се възмущаваха. Ами, така стоят нещата с уличното изкуство – то носи революционни идеи, които се нравят на някои и пораждат негодувание в други. Дали картините из градовете ни са шедьовър, или пък дразнят окото, е друг въпрос. Но отличителният белег на градските драсканици е, че никога не остават незабелязани.

За да спомогнем смилането на поредния петък преди работна събота, ще ви представим няколко произведения във въпросния стил, с които се надяваме да прекарате приятни минути. Започваме с нашата позната родна картина, само за да ви напомним, че паметникът вече е почистен и затова тази снимка има характер на реликва :)

www.streetartutopia.com

Ето ви и една руска градска стена, одухотворена от младеж, наречен Никита, по-известен с творческия си псевдоним Никита Номерз. Той създава серия от тези ужасяващи лица из различни руски градове - пропуканите стени и комините явно са специалитет на Номерз.

nomerz.blogspot.com

Тук виждаме една по-ведра идея – природата винаги намира начин да ни напомни за себе си. Тя не познава прегради! Саксията на дървото е умишлено създадена с дупка, през която да излиза мъх. Автор на идеята е Шон Мартиндейл.

www.worldwithlove.org

Ще завършим и с един уличен надпис, който поставя вечния въпрос: "В какво се състои щастието?". С пожелание да намерите своето, ви пращаме тук, където можете да видите още вдъхновяващо улично изкуство.

www.streetartutopia.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май