Елиптикал, но не съвсем

Ще ви разкажем за един наистина интересен фитнес уред
Елиптикал, но не съвсем

Сигурни сме, че са ви попадали снимки на ElliptiGo - труден е за описване, съгласяваме се.

Но накратко: става въпрос за фитнес уред-хибрид, който е комбинация между елиптикал и колело.

Изобретението е дело на един американец на име Брайън. Същият бил професионален колоездач и триатлет, когато през 2005-та сериозна контузия в таза и коленете прекратила професионалната му кариера.

32-годишният мъжага обаче не пожелал да обърне гръб на спорта. Напротив, напрегнал сивото си вещество и решил да намери начин, по който да продължи с велосипедирането. Е, понеже не измислил нищо, обадил се на своя добър приятел Брент – машинен инженер и също бивш атлет. Двамата се срещнали на кафе, поговорили и побързали да начертаят план за създаването на фитнес уред, подходящ за спортуващи хора, претърпели някакви контузии.

След поредица от опити и няколко създадени прототипа, през 2010 година Брайън и Брент доставили първия си готов продукт до къщата на свой клиент. Това дало началото на успешен бизнес, който се развива доста добре и към настоящата дата.

1035945ElliptiGo

Целта ElliptiGo е да предложи както кардио предизвикателство, така и начин за подобряване на издръжливостта, с грижа към ставите.

Върху странното колело не се балансира съвсем лесно, което е допълнителен плюс в тренировката. Така да се каже, "мобилният" елиптикал позволява успешно да се натовари и коремната мускулатура, както и да се изгорят доста калории за малко време. Всъщност, уредът е подходящ за всички онези хора, които се нуждаят от спешно разнообразие в тренирането и искат да напуснат залата временно.

Единственият проблем е, че цената на ElliptiGo никак не е ниска и засега могат да си го позволят малцина. Почти 2,000 долара как ви се струват?

Е, и ние ги нямаме. Но си признаваме, че с удоволствие бихме тествали нестандартното колело, ако ни се предостави тази възможност.

А ако искате да ви показваме още спортни джаджи, побързайте да ни станете приятелчета във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май