Едни различни плодове и зеленчуци

Които не стават за ядене обаче
Едни различни плодове и зеленчуци

Вчера отпразнувахме символичния край на лятото, като си приготвихме вкусна шопска салата. Да, познахте! В купата сложихме подобаващо количество краставици и домати и настъргахме солидна доза сирене.

Обаче, не можахме да намерим приложение на всички съставки - 1/3 зелена чушка и половин глава лук отидоха директно в кофата за боклук :(

Всъщност, трябва да ви признаем, че част от продуктите в кухнята ни ги сполетява тази ужасна съдба и най-вече - зеленчуците и плодовете, които веднъж разрязани, загубват свежестта и хубавия си вкус. И, да, вече не са ни интересни.

В този ред на мисли, решихме, че ще е добра идея, ако се сдобием с тези контейнерчета! Сигурни сме, че точно те имат силата да предпазят храната ни от масово унищожение.

Дело са на компанията "Hutzler”, която има дълга история на американския пазар. Организацията съществува от 1983 година и е специализирана в производството на продукти за дома.

Разгледахме всички модели на сайта й, но като че ли симпатичната линия Savers ни направи най-силно впечатление.

Контейнерите са изработени от пластмасов материал, който не съдържа химическото съединение бисфенол А, което се смята за изключително вредно. По форма сладурите приличат на истински плодове и зеленчуци и са оцветени в ярки цветове.

Tomato Saver, например, е страхотна квартира за току-що разрязания домат, който ще запази свежестта си до следващата шопска салата. А в Garlic Saver спокойно могат да съжителстват дузина неупотребени скилидки чесън.

В същото време, Hutzler Savers имат уникален затварящ механизъм, който не позволява плодовите и зеленчукови миризми да напускат контейнерчетата. Така че последните спокойно могат да се съхраняват в хладилник, с изключение на "чесновия дом". Защото миризмата на обитателя му е твърде силна, за да бъде неутрализирана по какъвто и да е начин. Ама нали това е най-големият чар на господин Чесън ;)

Е, не са ли готини?! Сигурни сме, че и вие и ги искате. Добрата новина е, че са супер евтини - всяко около 5 долара. Лошата е, че компанията не е предвидила доставка до България...

Изглежда, че просто ще изчакаме да се появят и у нас.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май